enchanted crystals gokkast Het is natuurlijk een naam die je meteen lokt om te komen spelen. Enchanted Crystals heeft als thema, hoe kan het ook anders, kristallen, elfjes en goblins als symbolen. Je bevindt je in een soort van magisch woud en de muziek doet je aan de Efteling denken. En dan vooral aan de Droomvlucht. Hoe rustgevend het basisspel ook is, jij wil natuurlijk echt op zoek naar de grote prijzen en dat is ook zeker mogelijk bij deze gokkast. Gek genoeg kun je bij Enchanted Crystals niet zelf kiezen met hoeveel winlijnen je speelt, dit is namelijk al voor je beslist.

Je speelt op vijf rollen en het is een echte aanrader om de auto play te gebruiken, anders gaat het spel namelijk redelijk traag. Je kunt inzetten vanaf 20 cent tot en met 50 euro en je speelt dus overal met hetzelfde aantal winlijnen. Het grappige aan dit basisspel is dat de winlijnen op zo’n aparte manier zijn ingesteld, dat je soms prijzen wint zonder dat je het ook nog maar een beetje verwacht had. Wanneer je nog twijfelt over hoe veel je nu eigenlijk moet gaan inzetten, speel dan eerst even een paar keer met nep geld zodat je goed kunt gaan inschatten welke bedragen jou het beste liggen.

Veel goblins, weinig scatters bij Enchanted Crystals

Ondanks alle lieftallige elfjes en de mooie kristallen, moet je bij dit spel eigenlijk op zoek naar de goblins. Wanneer je die namelijk drie op een willekeurige rol weet te verzamelen, verplaats je je naar de grotten van de goblins. Met een elfje moet je dan telkens de juiste grot zien in te gaan, zonder de goblin tegen te komen. Elke keer dat je verder komt, krijg je weer wat meer geld op je bankroll. Wanneer je de goblin tegenkomt, is het over met de pret en word je teruggestuurd naar het normale spel.

Helaas kom je meestal niet veel verder dan zes keer je inzet. Een ander ding dat je veel geld kan opleveren zijn de stacked wilds. De wilds die in de vorm van een kristal verschijnen, zijn soms stacked en dat betekent dat de hele rol verandert in wilds. Dan kun je echt met bijna alles combineren waardoor je snel veel geld kunt verdienen. De laatste optie om een feature te triggeren zijn de vlinders. Wanneer je die drie hebt, op welke rol dan ook, krijg je free spins en binnen die free spins kunnen vlinders ook nog eens extra wilds worden. Deze scatters worden helaas niet zo heel veel getriggerd, in tegenstelling tot de goblins, die je redelijk vaak naar de grotten leiden.

enchanted crystals videoslot

Enchanted Crystals is een verrassend spel met leuke features

Enchanted Crystals is een leuk en toegankelijk spel dat vooral heel verrassend is door de apart verspreide winlijnen. Zo af en toe denk je dat je weer niks gewonnen hebt en dan blijk je in een keer zes keer je inzet terug te krijgen doordat je een of andere maffe winlijn hebt weten te raken. Dit is toch wel vooral het onderdeel waar dit spel zich op onderscheidt. Ook met de scatters valt een hoop geld te verdienen, zij het niet dat die helaas niet zo heel vaak voor komen.

De goblingrotten word je wel vaak ingestuurd, maar daar kun je over het algemeen dan weer niet zo heel veel geld mee verdienen, tenzij je keer op keer de goede keuze maakt en zo je elfje naar de ultieme kristallen stuurt. Al met al een dikke voldoende voor dit spel, en je kunt er zeker een paar uur mee vooruit wanneer je niet te hoog inzet, net als de andere online gokkasten van Play ’n go.