Van het populaire bordspel Monopoly zijn er al heel wat versies uitgebracht, maar wil je dit spel eens op een echt andere manier beleven, speel het dan op de Epic Monopoly online gokkast. Hierin zijn alle elementen, zoals de rollen en winlijnen die je gewend bent van de meeste gokkasten, samengebracht met het wereldberoemde spel. Dit levert leuke en verassende spelelementen op. Het spel speelt zich af in een theater en de symbolen hebben een klassieke uitstraling.

Epic Monopoly: Het traditionele bordspel in een online videoslot

De uitgever WMS heeft Epic Monopoly heeft twee speelvelden gegeven. Het basisspel met vijf rollen op drie rijen en daarnaast een extra kolom met vijf rollen op maar liefst twaalf rijen. Hierdoor heb je honderd winlijnen, maar het zorgt ook voor een vrij druk scherm en maakt het spel niet heel overzichtelijk.

Wat wel leuk is, is dat de bonussymbolen die je binnenhaalt in het basisspel automatisch worden gekopieerd naar de extra kolom zodat je daar ook kans maakt op het binnenhalen van een bonus. Je hebt zo dus niet alleen credits in het basisspel, maar ook in de grote kolommen. De winst van de twee speelschermen tellen echter niet bij elkaar op. De winlijnen op beiden speelvelden worden in beeld gebracht door gekleurde lijnen, die vooral op het grote speelveld soms erg onduidelijk zijn.

Logo

In deze gokkast is het logo van het monopolyspel de joker, of de zogeheten wild. Deze kun je inzetten voor elk willekeurig ander symbool, behalve voor de bonus. De joker komt alleen voor op de rollen één, drie en vijf van beide speelvelden en de hoogste winst telt. Ook deze joker wordt vanuit het basisspel opgenomen in de grote kolommen aan de rechterkant, zonder dat hij uit je basisspel verdwijnt. De andere symbolen van deze videoslot zijn allemaal bekende van het bordspel, zoals de pot met geld, de kruiwagen met goud en de hoed, schoen, boot en auto.

Epic Monopoly

Bonus bordspel Epic Monopoly

Eén van de bonussen die je kunt verdienen is het bonusbordspel.Bij het bonus bord spel zie je het ouderwetse spelbord waar de virtuele versie van het bekende mannetje met de zwarte hoed, witte snor en wandelstok overheen rent. Hij dient als de pion waarmee je speelt. Je gooit met iedere draaibeurt enorme rode dobbelstenen. In dit bonusspel krijg je te maken met alle onderdelen van het klassieke bordspel, waaronder huizen, hotels en stations kopen, maar in tegenstelling tot het klassieke bordspel kom je hier altijd als winnaar uit. Behalve natuurlijk als je in de gevangenis.

Rad van Fortuin

Tijdens het spelen van het bonusbordspel kan het zijn dat je een kanskaart trekt. Hiermee speel je de Epic Chance. In dit bonusspel kies je uit vijf omgekeerde kaarten waarop heel uitnodigend ’pick me’ of te wel ‘pak mij’ staat. Met deze kaarten speel je voor twintig gratis draaibeurten, tien keer gooien met de dobbelstenen of het vermenigvuldigen van je inzet tot wel vijfhonderd keer.

Naast de bordspelbonus en de Epic Chance heb je ook nog de Epic Wheel bonus, een soort rad van fortuin. Als je in het basisspel drie keer het symbool krijgt waarop een wiel staat afgebeeld, mag je het bonusspel Epic Wheel spelen door een flinke draai aan dit rad van fortuin te geven en wint daarmee tot vijfhonderd keer je inzet of een ander bonusspel.

Kansen

Epic Monopoly heeft veel in zich wat het een interessante gokkast maakt. Door de drie bonusspelen zijn de winkansen van deze online gokkast aanzienlijk hoog. In het begin is het even wennen aan de twee speelvelden en kun je soms moeilijk bijhouden wat er allemaal gebeurt. De vormgeving is niet bepaalt mooi te noemen en door al dat bruin denk je soms in een bruine kroeg te staan in plaats van het theater. Dit past dan wel weer goed bij het tachtig jaar oude bordspel.