Football Gladiators: Veel strijd in geweldige arena

Vier topvoetballers in het Colosseum. Gekleed als gladiatoren, met aan hun zijde grote katachtige beesten, gaan zij de strijd aan in de arena. De arena zit bomvol opgetogen toeschouwers. De gladiatoren hebben een afgetraind lijf en dragen hun ‘rugnummer’ op hun sixpack. De nieuwe online gokkast, Football Gladiators van het Nederlandse Stakelogic ziet er ruig en fantastisch uit. Je speelt hem nu alleen nog voor de lol, maar binnenkort zal deze videoslot in 3D beschikbaar zijn in verschillende gokkasttenten.

Topvoetballers

De gladiatoren in deze gokkast zijn gebaseerd op vier voetballers, waaronder Robin van Persie en Rio Fedinand een voetbal uit het Engelse topvoetbal. Samen met Toni Kroos van het Spaanse Real Madrid en de Italiaanse Andrea Pirlo, die onder andere voor AC Milan en Juventus speelde, gaan zij de strijd aan met wilde beesten en zwarte ridders. Je hoeft zelf niet te zoeken naar de gelijkenissen tussen deze gladiatoren en de echte spelers. De gladiatoren heten namelijk hetzelfde als de voetballers en je kunt aan het begin van het spel je favoriet kiezen. Met wie je arena gaat betreden.

Football Gladiators

Eenvoudig basisspel

Het basisspel van deze online gokkast is heel eenvoudig en traditioneel met vijf rollen op drie rijen. De vormgeving, met de stoere gladiator en zijn tijger op de voorgrond en de volle arena op de achtergrond, maakt het echter al een stuk spectaculairder dan veel andere gokkasten. Je kunt automatische draaibeurten instellen en er zit een bet max knop, als je de inzet wilt verhogen. Je gokt hiermee op vier winlijnen voor 50 cent per lijn. Er zijn vijfentwintig winlijnen en de symbolen bestaan uit letters, cijfers, een schild, een leren voetbal, de kop van katachtig beest en gladiatoren helm.

Voetballer is joker

Het symbool met de speler die je aan het begin van het spel hebt gekozen is de joker, in het spel heet dit de wild. De jokersymbolen kunnen op alle vijf de rollen verschijnen. Het aantal dat je kunt spelen loopt hiermee aanzienlijk op. De jokers kun je inzetten voor elk willekeurig ander symbool, behalve voor de bonussymbolen.

Bonussymbolen

In deze online gokkast is de arena het symbool dat je een bonusspel mag gaan spelen. Dit bonussymbool verschijnt op de tweede of vierde rol. Wanneer er twee bonussymbolen verschijnen, moet je kiezen welk bonusspel je wilt gaan spelen. De Chariot race, waarin je in een strijdwagen tegen de zwarte ridder racet. Of de Battle Bonus, waarin alle vier de voetballer/gladiatoren vechten tegen wilde beesten.

Strijdwagen

Kies je voor de Chariot Race dan kom je in een arena terecht met verschillende parcoursen waarop je gaar racen tegen de zwarte ridder. De parkoersen hebben variëren van klein, naar medium tot groot. Vanzelfsprekend hoort bij het grootste parcours ook de hoogste beloning. Het grootste parcours levert je namelijk Vijftien gratis draaibeurten op en je inzet wordt twee keer vermenigvuldigd. Ga je voor het kleine parcours dan levert dat zeven gratis draaibeurten op en staat de multiplier op vijf maal.

Winnen of verliezen

Als je aan het begin van de race meteen aan kop gaat, dan wordt de bonus multiplier geactiveerd waarmee je de inzet nog meer ziet verdubbelen. Als je achter de zwarte ridder blijft, gebeurt dit niet en moet je tijdens de gratis draaibeurten proberen de ridder alsnog in te halen. Win je de race dan krijg je de inzet maal tien keer vermenigvuldigt. Verlies je dan is dit twee keer.

Vechten met wilde dieren

In het Battle Bonus van deze online gokkast, vecht je gladiator met een wild beest. Je kunt kiezen uit verschillende dieren met allemaal een andere moeilijkheidsgraad. En natuurlijk geld ook hier weer, hoe moeilijker het gevecht des te meer kan je winnen. Met dit gevecht kun je een multiplier verdienen. Bij een makkelijk gevecht gebeurt dit bij twee succesvolle aanvallen en bij de moeilijkere gevechten moet je het beest vier keer succesvol raken om de multiplier te activeren. Wanneer het beest jouw gladiator met succes aanvalt verlies je de multiplier weer. Het bonusspel stopt automatisch wanneer alle vier de voetballers tegen het beest hebben gevochten.

Geweldige ervaring

Van alle gokkasten die je online kunt spelen, is Football Gladiators er toch zeker één die je niet mag missen. Of je nu een voetbalfan bent of niet, het is leuk dat de gladiatoren herkenbaar zijn. De figuren worden op deze manier veel levendiger wat het spel een extra dimensie geeft. De mix van het eenvoudige, traditionele basisspel en de spectaculaire, moderne bonusspellen in deze online gokkast zorgen voor een geweldige ervaring.