De Fruit Zen is een echte fruitmachine die je speelt op vijf rollen met drie rijen. Zoals je dat van Betsoft mag verwachten is het weer een hele mooie online gokkast geworden.

De combinatie van fruit symbolen met de rustgevende oosterse muziek is een ongewoon idee, maar het heeft wel de aparte en rustgevende Zen uitstraling die je ook kent van de Lights gokkast van Netent. Het is dan ook geen klassieke fruitautomaat met drukke geluiden, maar zo ziet de Fruit Zen er op het eerste gezicht wel uit. Deze gokkast betaalt zowel van links naar rechts als andersom voor veel wincombinaties op de tien winlijnen.

Symbolen en functies op de Fruit Zen

Op de Fruit Zen fruitautomaat zal je de bekende fruitsymbolen tegenkomen als sinaasappels, citroenen, druiven, meloenen, pruimen, bosbessen en de kersen. Dan heb je ook nog het symbool van de FruitZen zelf, wat meteen het belangrijkste symbool is op deze online gokkast. Dit is namelijk het Wild symbool en vult een hele rol bij winsten.
Het Wild symbool verschijnt alleen op rol 2, 3 en 4.

Verder geeft dit symbool je ook de extra Free Spins terwijl de hele rol op zijn plek blijft staan voor nog betere prijzen. Daarmee zijn alle spelregels van de Fruit Zen wel opgesomd. Verwacht hier dus geen uitgebreide bonusspellen en ingewikkelde features. Voor de fans van de Boomanji videoslot is dit goed nieuws, want de Fruit Zen heeft bijna dezelfde manier van spelen. Wel moet opgemerkt worden dat de graphics van de Fruit Zen er veel beter uitzien dan die van Boomanji en andere soortgelijke gokkasten.

Fruit Zen betsoft

Prijzen en inzetten

Als je alle winlijnen op de Fruit Zen speelt(10 stuks), is de minimale inzet 0.20 cent per draai. Dit kan je maximaal opvoeren tot 100€ per spin. Je zult onder het spelen merken dat je regelmatig leuke prijzen krijgt, maar voor de grote prijzen zal je toch echt het Fruit Zen Wild symbool op de rollen moeten draaien.

Conclusie van de Fruit Zen

Het thema van de Fruit Zen is niet helemaal nieuw en is duidelijk gepikt van Lights van Netent en Boomanji van Betsoft zelf. Maar dat mag de pret niet drukken. Fruit Zen is een heerlijk relaxte gokkast om te spelen. Met de klassieke fruitsymbolen en 1 Wild symbool heb je deze videoslot zo onder de knie.

Het is verder een goed uitziende en fijne gokkast om te spelen zonder nodeloos ingewikkelde features. Starburst van Netent heeft wel bewezen dat dit een grote groep spelers aanspreekt.