Op royale wijze geld verdienen

Bij het openen van het online casino spel Fruits ’n Royal van Novomatic wordt je verwelkomt door een royaal, levendig muziekje vol met trompetgeluiden. De koning lijkt naar je te knipogen en steekt zijn duim op, de verschillende symbolen die in het spel voorkomen worden geïntroduceerd, en de koningin slaat haar wimpers op en neer om vervolgens ook haar duim op te steken.

De symbolen

fruits n royalsNiet geheel verbazend bestaan de symbolen van het slot machine spel Fruits ’n Royals uit “royals”, de adellijke familie, en “fruits”, verschillende soorten fruit. De fruitsymbolen zijn allemaal even glanzend en glinsterend, en bestaan uit blauwe pruimen, rode kersen, oranje sinaasappels, gele limoenen, paarse druiven en roze met groene watermeloenen. De adellijke familie bestaat uit de koning, en de koningin. Naast deze normale symbolen, zijn er ook nog drie speciale symbolen in het spel te vinden: de grote, gouden kroon (een familie-erfstuk), een gele ster op een rode achtergrond en de bij de meer ervaren spelers inmiddels bekende “lucky number seven”: een grote, rode nummer zeven.

Het doel van het spel

Het doel van het spel is om het fortuin van de adellijke familie te bemachtigen. Om dit te bewerkstelligen, moet je een spin wagen in het kleurrijke decor van Fruits ’n Royals. De structuur van het spel is nogal basic: er zijn vijf rollen en drie rijen, waarmee er vijf verschillende potentiële winrijen ontstaan waarmee je grote prijzen kunt winnen. Het spel bevat geen extra bonus spel (behalve het “double or nothing” kenmerk, waar we later op terugkomen) en is eenvoudig te leren en te spelen. Het spel is daarom zowel geschikt voor beginnende, als voor meer ervaren spelers.

De potentiële prijzen

Er zijn veel verschillende prijzen die uiteenlopen in bedragen en samenstellingen. Zo kun je al een prijs winnen met slechts twee kers symbolen. Het meeste wat je kan winnen met een winnende combinatie van kersen, pruimen, sinaasappelen en citroenen is twintigduizend muntjes. Een winnende combinatie van druiven of watermeloenen levert je vijftigduizend muntjes op. Je verdient echter meestal meer met de andere symbolen dan met de fruitsymbolen. Hoewel een winnende combinatie van de sterren vijfentwintigduizend muntjes kan opleveren, kan je met een winnende combinatie van de rode zevens wel met vijfhonderdduizend muntjes weglopen (als je vijf rode zevens op een rij hebt). Het zelfde grote bedrag verdien je met het vinden van de kroon. Als je vijf kronen heb, wordt je ook beloond met vijfhonderdduizend muntjes.

fruits n royals gokkast

Alles of niets

Hoeveel muntjes je ook wint, je kunt altijd kiezen voor de “double or nothing” optie. Dit is te vinden onder de knop “gamble”, en betekent dan ook dat je een gokje moet gaan wagen. Als je ervoor kiest om te gaan gokken in plaats van de muntjes te innen, krijg je een nieuw scherm te zien. Hierin zie je een stapel kaarten. Voordat een kaart wordt omgedraaid, moet jij zeggen of het een rode kaart of een zwarte kaart wordt. Als je het goed hebt, wordt je aantal muntjes verdubbeld.

Dit kan je tot wel vijf keer volhouden, maar let wel op: als je het ook maar één keer fout raadt, ben je alles kwijt. Je hebt dus vijftig procent kans om je bedrag te verdubbelen, maar ook vijftig procent kans om alles kwijt te raken. Overigens zie je rechts bovenin beeld de kaarten die de vorige keer zijn getrokken (vijf stuks om precies te zijn), zodat je een beetje een idee hebt welke kaarten al uit het kaartenspel zijn getrokken.

De settings

Je kunt kiezen tussen het spelen van één, twee, drie, vier of vijf rijen. Op deze rijen kan je inzetten, en deze inzet kan variëren van één tot honderd muntjes. Dit muntje kan je vervolgens weer een waarde toekennen vanaf 0,01 muntje enzovoorts. Hierdoor kunnen spelers met een klein budget, maar ook grote, ervaren spelers hun hart ophalen bij Fruits ’n Royals.