Glitz, het zijn de juwelen die bepalen of je wint

Het Glitz gokautomatenspel is gebaseerd op de populaire edelstenen spellen die tegenwoordig massaal gespeeld worden. Glitz is een spel dat zich toelegt op alles wat bling is. Als je je hart hebt verloren aan robijnen, saffieren, smaragden en diamanten dan is Glitz precies wat je nodig hebt. Wil je juwelen combineren met gouden munten? Het spel staat op het punt van beginnen.

Glitters, glitters en nog meer glitters

Bij Glitz draait dus alles om juwelen en edelstenen. Symbolen zijn onder meer Topaz, de letter G, Amethyst, Robijnen, Opalen, Diamanten, Saffieren, Smaragden en Dollartekens. Op de achtergrond speelt rustgevende jazz muziek iedere keer als je op de spin-knop drukt. Esthetisch leuk gedaan, maar het kan je snel een gevoel van saaiheid geven. Er zitten weinig noemenswaardige verschillen tussen de het echte casino spel Glitz en de online gokautomaat. Het thema had wel wat meer Bling Bling kunnen gebruiken. Uiteraard is er wel gebruik gemaakt van de gebruikelijkse functies zoals wilds. Het wild symbool wordt in het spel Glitz eenvoudig aangeduid met het woord ‘wild’. De ‘wild’ vervangt alle reguliere symbolen behalve het Dollartaken, dat het scatter symbool is.

Gebruik drie manieren om free spins te activeren

glitzGlitz heeft verschillende manieren die je de mogelijkheid geven om free spins te activeren. Je kunt dit doen door 4 symbolen, het G-symbool of een ‘wild’, op de 1e twee rollen en het scatter dollar symbool op enige plaats op de 3e, 4e of 5e rol te hebben. Deze combinatie geeft je 20 free spins. Echter, als de G of de ‘wild’ niet op de eerste twee rollen verschijnt dan wordt je naar een ander scherm geleid waar er van je wordt verwacht dat je een juwelendoos selecteert. Ligt de waarde van het symbool dat zich in de juwelendoos bevindt boven de waarde van het symbool op de rollen dan wordt het symbool op de rollen automatisch vervangen.

De tweede manier om free spins te verdienen is door het verzamelen van 3 scatter symbolen op de 3e, 4e en 5e haspel. Deze combinatie leidt naar 5 free spins en de kans om een juwelendoos te selecteren. Daarnaast kun je free spins ontvangen door een combinatie van beide mogelijkheden. Gebeurt dit dan ontvang je eveneens 5 free spins. De haspels 1 en 2 blijven behouden gedurende de free spins. Wat je in gedachten moet houden is het feit dat je extra free spins kunt krijgen als het dollarteken landt op de rollen 3, 4 en 5. Dit is van toepassing tijdens alle free spins.

Vul je scherm met dozen vol sieraden

Zodra het bonusspel begint wordt je scherm gevuld met juwelendozen. Je maakt een keuze voor een van de dozen om een symbool te onthullen. Dit symbool vult 4 rijen van de kleinere rollen. Nadat je dat hebt gedaan veranderd de achtergrond naar blauw en de zachte klanken van de jazzmuziek worden overgenomen door iets dat klinkt als discomuziek uit de jaren ‘70 en je kunt aan je free spins beginnen. Je kunt opnieuw triggeren op dezelfde manier zoals je de oorspronkelijke bonusronde bent begonnen. De vaste symbolen betekenen dat de ‘wilds’ veel meer waard worden tijdens de free spins. Met slechts een aantal gestapelde wilds heb je zomaar 20 of meer winnende lijnen bij een enkele spin.

Na een hectische bonusronde ga je terug naar de jazzmuziek en de rode achtergrond. Glitz is een eenvoudige gokautomaat die precies past in de nog steeds toenemende complexiteit van andere slots. Het brengt je terug naar de basis van de gokautomaat met een solide spel en free spins die het spel een aangename twist geven. Glitz geeft je daarnaast de mogelijkheid om meerdere overwinningen op te stapelen tijdens een enkele spin.