Netent komt bijna met een nieuwe gokkast op de markt, genaamd Hansel and Gretel. De meeste mensen zullen hierbij meteen denken aan Hans en Grietje, het bekende sprookje van Grimm. Hans en Grietje worden door hun boze stiefmoeder in het bos gedumpt en samen komen ze steeds dieper in het bos terecht. Ze komen ineens bij een peperkoeken huis aan en daar woont de boze heks. Een spannende slot tussen de gokkasten online, prachtig om te zien en helemaal in stijl met dit sprookje.

Over de slot

De slot heeft tien winlijnen, vijf rollen en drie rijen. De winlijnen hierbij staan vast. Het uitbetalingspercentage van deze slot is 96,71%. Er kan al voor een laag bedrag in worden gezet met 10 eurocent per draai en de maximale inzet is 100 euro per draai.

Het is een erg rijke slot, met veel bonusspellen zoals Mystery Features, Gratis Spins Bonus, Candy House Bonus en nog veel meer! Winnen kun je bij dit spel op verschillende manieren en daarbij kun je winnende combinaties maken van links naar rechts, maar ook in het midden en van rechts naar links. Je zal merken dat je niet zoveel winlijnen hebt, maar er zijn wel veel manieren om winnende combinaties te kunnen maken.

Fairytale Legends Hansel en Gretel
Symbolen zijn van groot belang bij dit spel, zo is het FL symbool (Fairytales) van groot belang want dat is het hoogst uitbetalende symbool en deze kan ook in de stacked vorm voorkomen. Natuurlijk keren Hansel en zijn zusje Gretel ook goed uit maar de snoepjes hebben een lagere waarde, hoe kleurig ze er ook uit zien! Een erg vrolijke en kleurrijke slot om te zien, maar ook echt de moeite waard om te spelen!

De Stacked Wild Re-Spin

Op het moment dat je één of meerdere stacked Wild symbolen hebt op de rollen twee of vier, dan kun je een Stacked Wild Re-Spin winnen. Let goed op want hierbij worden de rollen vastgehouden en dit blijft zich herhalen tot er weer een stacked wild valt. Na de laatste draai kun je zien hoeveel je hebt gewonnen en dat bedrag zal dan ook direct aan je uit worden gekeerd!

Waarom Hans and Gretel spelen?

De reden dat veel mensen deze slot willen spelen? Dat heeft toch echt te maken met de mystery features en dat zijn er nogal wat! Zo heb je bijvoorbeeld de Fairy Wonder Spin. Je krijgt dan een cluster van FL symbolen op de rollen 2, 3 en 4. In totaal kun je minimaal 5 FL symbolen krijgen en maximaal 9 FL symbolen. Hierbij bestaat de middelste rol helemaal uit FL symbolen. Daarbij worden de andere symbolen verdeeld over rol 1 en rol 5.

Als dat is gebeurd gaan de rollen draaien en kun je veel mooie prijzen winnen. Een andere feature die je tegen kunt komen is de Fairy Surprise. Hierbij zal de goede fee een symbool uitkiezen en dan worden alle andere symbolen veranderd in dit symbool. Dit gaat net zolang door tot er een winnende uitbetaling plaats heeft gevonden.

Als laatste heb je nog de Fairy Wild Spin. Deze wil je ook niet missen. Hier krijg je immers twee volledige stacks met wild symbolen op de rollen 1, 2, 4 en / of 5. Als dat plaats heeft gevonden dan krijg je een sticky wild re-Spin. Net zolang dat er nog nieuwe stacks met wilds bijvallen, zal je iedere keer weer nieuwe sticky respins krijgen.

Bonussen

Er zijn dan nog een aantal bonus features die je bij Hansel and Gretel tegen kunt komen. De hoofdbonussen worden geactiveerd wanneer je drie scattered schatkisten op de rollen hebt. Er kan dan een van de drie bonussen gewonnen worden. Je hebt daarbij een kans op de Candy House Bonus, of op de Free Spins Bonus of de Coin Win. Maar nog even geduld en dan kun je vanaf 24 april deze gokkast spelen!