Word Mr. Monopoly met Monopoly Once Around Deluxe

Monopoly. Wie kent het populaire bordspel niet? In menig familie heeft dit spel wel voor het nodige spelplezier gezorgd. Tegenwoordig zijn er ook meerdere gokkasten met hetzelfde thema. Ook in Monopoly Once Around Deluxe van ontwikkelaar WMS springt het bekende thema je meteen in het oog. De gokkast oogt vertrouwd door de herkenbare symbolen, maar is, vooral door de bonusgame, zeker niet saai. Bovendien kan je winst flink oplopen, wat het spel absoluut de moeite waard maakt.

Herkenbaar ontwerp

Je kunt op elk apparaat je geluk beproeven in dit spel. Bovendien is het niet moeilijk om Monopoly Once Around Deluxe te spelen. Het enige wat je hoeft te doen is je inzet te bepalen en dan kun je beginnen. En die inzet hoeft niet eens hoog te zijn, voor een paar centen speel je al mee. Het spel heeft vijf rollen en vijftien winlijnen. De symbolen in het spel kennen we allemaal van het Monopoly-bordspel, bijvoorbeeld een treinstation-symbool of het ‘vrij parkeren’-symbool. Mr. Monopoly is het joker-symbool, die alle andere symbolen zal vervangen, behalve de bonus-symbolen (Mr. Monopoly met dobbelstenen, Algemeen Fonds en Kans).

Bouw huizen en hotels en vergroot je winst

monopoly once around deluxeWanneer je drie bonussymbolen op één winlijn weet te krijgen, begint het Monopoly-spel pas écht. Net als bij het bordspel kies je dan eerst je pion. Ga je voor een schoen, hond, auto, kat of hoed? Door vervolgens met de dobbelsteen te gooien verplaats je je pion over het speelbord. Wanneer je pion op ‘GO’ terechtkomt, ontvang je een GO-beloning en eindigt de bonusoptie. Stop je op ‘Ga direct naar de gevangenis’, ‘Op bezoek in de gevangenis’ of op ‘Belasting’, dan ontvang je niets. Kom je terecht op Kans of Algemeen Fonds, dan bestaat de mogelijkheid dat een kaartje je beloont met 15 tot 100 keer je inzet. Het kan ook zo zijn dat het kaartje je naar een andere plek op het bord stuurt, met elk een andere prijs. Nu wordt het interessant, want nu kun je extra inzetten en huizen bouwen op deze plekken, net als in het bordspel. Zodra je vijf huizen gebouwd hebt, wordt het een hotel, waardoor de prijs direct enorm stijgt. Als je tijdens het bonusspel terechtkomt op een vakje met een huis erop, mag je uit vijf cheques een rente cheque kiezen die de winst bepaalt. Dit kan 3 tot 180 keer jouw inzet voor dat eigendom zijn. Zodra je het bord helemaal rond hebt gespeeld, eindigt de bonusoptie en keer je terug naar het spel.

Overzichtelijk, maar zeker niet saai

Hoewel Monopoly Once Around Deluxe geen jackpot heeft, kan je winst in dit spel aardig oplopen, vooral in de bonusgame. Natuurlijk blijft het bouwen van huizen en hotels net als in het bordspel niet zonder risico. Maar dat maakt het spel nou net zo leuk. Ben je bereid wat risico te nemen, dan bestaat de kans dat je goede zaken doet in dit WMS slot. Ook voor de wat minder risico nemende speler is het spel een aanrader. De vijftien winlijnen in deze gokkast staan vast, waardoor het een overzichtelijke game blijft. En doordat je al bekend bent met het Monopoly spel, is het eenvoudig te spelen.

Ga voor de mobile versie

Hoewel het spel zowel op je desktop als op je telefoon of tablet te spelen is, is het aan te raden om de mobile versie van Monopoly Once Around Deluxe te spelen in plaats van de online versie van het spel. Het lijkt namelijk zo te zijn dat je meer en grotere winsten boekt in de mobiele versie dan dat je online zou doen.