Moon Shadow: vermakelijk met én zonder Big Bet

De naam van deze gokkast doet al een beetje mysterieus overkomen en het ontwerp van het spel versterkt dit gevoel alleen maar: de donkere omgeving, een kille sfeer en de grote, volle maan op de achtergrond. En hoewel het niet het eerste spel is met dit thema, is het zeker een welkome aanvulling op de bestaande collectie gokkasten. Zo kun je in dit spel prijzen winnen door felgroene bloemen te vinden, de wolven die graag huilen in het licht van de maan en de uilen die profiteren van het licht van de maan om goed te kunnen jagen.

Draai de paarse koningin

moon shadow
Moon Shadow is een video slot met vijf rollen met twintig winlijnen. Je kunt met tien winlijnen spelen als je een normale inleg doet. Wil je met alle twintig winlijnen spelen? Dan zul je een zogenoemde Big Bet moeten doen. Moon Shadow heeft een aantal standaard en een aantal speciale symbolen, maar ook gratis draaien met verschillende opties. De standaardsymbolen winnen als er een combinatie van drie of meer van dezelfde symbolen op een actieve winlijn komt. Van deze standaardsymbolen zijn er zes: een nachtbloem, een wolf en een uil en de kaarten van Q tot A. Van de speciale symbolen zijn er in dit spel twee: een joker, die helpt om combinaties te maken en ontbrekende kaarten kan vervangen, en een Free Spins Bonus (de paarse koningin) die op de eerste, derde en vijfde rol kan verschijnen, waarmee je als speler tien gratis draaien verdient.

De ‘Big Bet’-functie

Moon Shadow heeft een ‘Big Bet’-functie die het uitbetaalpercentage laat toenemen en ook, zoals eerder genoemd, het aantal winlijnen van tien naar twintig. Doordat het aantal winlijnen hoger is in deze ‘Big Bet’-functie, ligt ook de inzet een stuk hoger en is deze €2 tot €4 per draai, waarbij je inlegt per vijf draaien. Hier blijft wel de mogelijkheid om Free Spins te winnen tijdens het draaien. Normaal gesproken geeft de ‘Big Bet’-functie je meer kansen om toegang te krijgen tot de bonusfuncties, maar in dit spel is het een stuk eenvoudiger. Hier verhoogt het simpelweg de hoeveelheid winlijnen.

In de meeste spellen met een ‘Big Bet’-functie is het bijna onmogelijk om het spel te spelen als je niet zoveel wilt inleggen, maar niet bij dit spel. Wanneer je niet met de ‘Big Bet’-functie wilt spelen, speel je namelijk gewoon met tien winlijnen in plaats van twintig. En het leuke aan Moon Shadow is dat alle opties hetzelfde blijven als je geen gebruik maakt van de ‘Big Bet’-functie. Het is ook niet dat je minder vaak wint, alleen je winst zal minder hoog zijn dan bij een hogere inleg. Als je zonder ‘Big Bet’-functie speelt, zul je misschien vijftig tot honderd keer je inleg winnen, terwijl dat bij de ‘Big Bet’-functie kan oplopen tot honderd tot driehonderd keer je inleg. In beide gevallen maak je een leuke winst, alleen wanneer je bereid bent wat meer risico te nemen, zal je winst hier ook naar zijn.

Voor de grote en de kleine gokker

Doordat de gokkast dezelfde opties biedt aan spelers met én zonder de ‘Big Bet’-functie, is het spel een aanrader voor grote en kleine gokkers. Let wel op: als je bang bent dat je de ‘Big Bet’ niet kan weerstaan, dan kun je misschien beter een ander spel proberen. Is dat niet het geval en houd je wel van een gokkast met een mystieke sfeer? Dan is het Moon Shadow spel van ontwikkelaar Barcrest zeker een aanrader. Ook qua ontwerp ziet Moon Shadow er gelikt uit, en met passend beeld en geluid ademt de gokkast de juiste sfeer uit.