myth play 'n go gokkastMyth is een videoslot geproduceerd door Play’nGo, met 5 rollen en 20 winlijnen. Zoals de naam al zegt heeft het thema met de mythologie te maken. De rollen worden weergegeven in een mooi versierde, Griekse tempel die in brand komt te staan zodra de gratis spins geactiveerd worden. De symbolen bestaan uit letters in de stijl van in steen uitgehouwen tekens en mythische wezens. Als je de Ilias en de Odyssee wel eens gelezen hebt zou je een aantal wezens kunnen herkennen.

Zo vind je hier een cycloop (man met 1 oog), een kerberos (hond met 3 koppen), een minotaurus (een wezen met de kop en de staart van een stier en het lichaam van een man), Medusa (vrouw met slangen op haar hoofd) en nog wat wezens. De muziek is vrolijk en zou iets weg kunnen hebben van de traditionele Griekse muziek, maar is anderzijds behoorlijk algemeen. De geluiden zijn passend bij het thema. Zo hoor je het geluid van zwiepende zwaarden en het gebrul van de monsters voorbij komen.

De Griekse held en de gouden amfoor in Myth

De wild wordt vertegenwoordigd door een Griekse held, die misschien wel Perseus of Odysseus zou kunnen voorstellen. Naast het helpen om winnende combinaties te krijgen door andere symbolen te vertegenwoordigen (op het scattersymbool na) heeft de wild ook nog een ander doel. Als een winnende reeks een wild symbool erbij heeft zitten, wordt de winst verdubbeld. Tijdens de gratis spinsessie wordt de winst zelfs verzesvoudigd als de reeks een wildsymbool bevat. De gratis spins krijg je door drie maal het scattersymbool op de rollen te krijgen. De scatter is bij deze video slot een gouden amfoor. Twee maal de scatter in beeld is ook winst.

Je winst verdubbelen of verviervoudigen met Myth

De winst uit een ronde verdubbelen is mogelijk door op spelen te klikken. Vervolgens krijg je een speelkaart te zien die op de kop ligt. Als je de winst wilt verdubbelen moet je raden welke kleur de speelkaart zal hebben als deze is omgedraaid. Wil je de winst verviervoudigen, dan moet je ook het symbool goed raden. Deze gokronde kun je 5 keer achter elkaar spelen of tot een limiet van 2500 munten.

Wil je de winst niet verdubbelen of verviervoudigen, dan klik je op Neem winst. Zo ben je verzekerd van de winst die je gehaald hebt. De waarde van een muntje kun je zelf instellen en varieert van 1 cent tot 25 cent. Per winlijn kun je 1 tot en met 5 muntjes inzetten en ook het aantal winlijnen die je wilt spelen kun je zelf bepalen. De minimale inzet met maar 1 winlijn is €0,01. De maximale inzet met alle winlijnen is €25,00. Je kunt deze videoslot, net als alle andere online gokkasten op deze site overigens ook gratis spelen.

Myth gokkas

Een grote gok met een goed design

Myth ziet er leuk uit. Er zijn veel animaties in verwerkt wat het spelen leuk houdt. Als je van mythologie houdt is dit spel qua design zeker leuk om te spelen. Wij hebben Myth ook uitgeprobeerd, alleen twijfelen we erg over de winst die met deze video slot te behalen is. Als het je lukt om 3 amforen in beeld te krijgen en zo in de gratis spinrondes terecht te komen, dan kan je winst behoorlijk oplopen.

Vooral doordat de winst die je daar behaald verdrievoudigd wordt en als er een wild symbool in de winnende reeks zit, de winst zelfs verzesvoudigd wordt. Hierdoor kun je behoorlijk wat geld winnen, echter lijkt dit bijna niet op te wegen als je bekijkt wat je er eerst in moet steken voor je in een gratis spinronde terecht kunt komen. Je kunt het aantal winlijnen verminderen, maar de kans op winst is meteen ook een stuk kleiner. Myth is dus echt een grote gok, maar als je daarvan houdt is in ieder geval het uiterlijk de moeite waard om er eens naar te kijken.