Spelen met kunst

Pablo Picasslot is een videoslot gemaakt door Leander Games, het heeft een wiel met daarop vijf rollen en twintig verschillende winlijnen, het spel heeft een overduidelijk kunst thema. Het heeft een humoristische kant en er zijn drie verschillende bonus functies die je kunt activeren.

Dit spel heeft een Painted Wild functie, hierbij komt er een schilderijlijst om een symbool heen die het symbool verandert in een wild (een joker). De Masterpiece functie is een klassiek kies-mij spel, maar de gratis draai functie geeft je acht gratis draaien met daarin minimaal één schilderijlijst die het symbool verandert in een joker bij elke gratis draai die zorgt voor grote winst.

pablo picasslot

Alle symbolen verwijzen naar kunst

Voor Pablo Picasslot heeft Leander Games alle ezels, verf en verfkwasten uit de kast gehaald om dit spel creëren. Het is een vijf rollen en twintig winlijn kunstthematisch spel. Het is niet een al te serieus spel, maar biedt wel veel uitgebreide jokers, kies-mij en bonus rondes waarbij je gratis draaien krijgt. Je kunt al mee spelen vanaf twintig pens tot twintig pond per draai.

Een niet al te serieus spel

Duidelijk moge zijn dat de setting een kunstgalerie is, en de achtergrond is daarom ook zo ingericht. En je ziet naast alle verf kwasten, verf en ezels ook beelden aan de muur hangen van de kunstgalerij. Het heeft een komische tint in zijn achtergrond en de hoofdrolspeler, Pablo Picasslot zitten. De held ziet eruit als een stereotype excentrieke kunstenaar, compleet met de Franse baret en geitensik. Het is een luchtig thema dat wordt doorgevoerd in het wiel waar vijf rollen op zitten met symbolen die alles te maken hebben met het kunst thema.

De symbolen hebben een cartooneske stijl in de vorm van een verfkwast, verf, ezels en felgekleurde speelkaart symbolen. Op de vijf rollen bevinden zich drie symbolen in totaal heb je dus vijftien verschillende symbolen op het wiel zitten. Belangrijk bij dit spel om een winnende combinatie te krijgen moeten de symbolen verbonden zijn met elkaar. Ze mogen dus maximaal één symbool van elkaar verwijderd zijn op de aansluitende rol. Dit betekent dus dat wanneer er op de eerste rol een winnend symbool zit aan de onderkant het winnende symbool op de tweede rol er naast moest zitten of één plekje naar boven.

De extra functies

pablo picasslot gokkast
Dit kunstzinnige spel heeft vele functies, met Painted Wild functie die het meeste voorkomt. Wanneer er op het wiel een een schilderijlijst verschijnt verandert het symbool dat er in zit een beroemd schilderij, met om het thema luchtig en grappig te houden, uiteraard met louche getekende snor op de gezichten. Wat belangrijker is, is dat deze symbolen hierdoor veranderen in jokers.

De schilderijlijsten kunnen op drie manieren over de symbolen verschijnen, horizontaal, verticaal en diagonaal en kunnen tot wel negen symbolen tegelijk veranderen. Waar je vooral op moet letten zijn de meer beroemde schilderijen zoals de Mona Lisa, The Scream, Van Goghs zelfportret en American Gothic, uiteraard allemaal met louche getekende snorren.

Je moet drie bonus schatkisten krijgen op de tweede, derde en vierde rol en dan activeer je de Masterpiece functie. Kies daarna uit een selectie schilderijen en onthul de sleutels die de schatkisten zullen openen en hierbij ook een redelijke cash bonus.

Pablo Picasslot heeft ook nog een Free Spin Bonus functie, waarbij je drie bonus symbolen op je wiel moet krijgen op de eerste, derde en vijfde rol, waarna je acht gratis draaien krijgt. Het bonus symbool is makkelijk te herkennen, want het is onze eigen Pablo Picasslot zelf. En tijdens deze gratis draaien beland er tijdens elke draai sowieso één schilderijlijst op één van de rollen. Deze vergroten je kans om een redelijke winst binnen te slepen.

Wat kun je ervan vinden

In vergelijking met andere artistiek gerelateerde spellen in Pablo Picasslot een van de meest geamuseerde onder hen. Laat je vooral niet misleiden door het gekke, luchtige en humoristische thema en uiterlijk van dit spel, want ondanks dat er een komische tint aan zit heeft dit spel veel te bieden binnen de gameplay en betaald hij goed uit. De kies-mij en en gratis draaien zijn stabiele aanbiedingen in dit spel, ondanks dat ze niet heel vaak vallen.

De Painted wilds (geschilderde jokers) zijn een erg leuke toevoeging in dit spel. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze komen ook nog eens regelmatig langs en geven een flinke boost, als je het voor elkaar krijgt om meerdere schilderijlijsten op het wiel te krijgen binnen een draai. Visueel gezien is Pablo Picasslot zelf geen meesterwerk, ironisch gezien, maar het is niet verkeerd om naar te kijken en het spel heeft genoeg verschillende functies om je bezig te houden.

Nog even alles samengevat

Het spel is Pablo Picasslot en het is ontwikkelt door Leander Games, een video slot dat je op je desktop kunt spelen. Het spel heeft één wiel met daarop vijf rollen en twintig winlijnen. Je kunt beginnen vanaf twintig cent tot twintig euro. De jackpot is vrij groot, duizend munten. Het spel biedt drie bonus rondes aan, één keer acht gratis draaien en één keer een verdubbelaar.