IJzig spelplezier met de Penguin Style slotmachine van EGT

Er zijn een hoop gokkasten met een winters thema. Het poollandschap, met ijsbergen en extreme kou, is een grote inspiratiebron voor de ontwikkelaars van gokkasten. Penguin Style hoort daar – zoals de naam suggereert – ook bij. Maar anders dan sommige andere gokkasten, die het ijzige poolklimaat benadrukken, is dit spel van EGT gebaseerd op de schattigste bewoners van de zuidpool: de pinguïns. Deze grappige vogels, die rond waggelen op de ijsvlaktes, worden vergezeld van hun vele dierenvrienden, om jou samen te helpen schathemeltjerijk te worden met het spelen van deze gokkast. Lees dus snel verder om te ontdekken dat de Penguin Style jou allemaal te bieden heeft.

De Penguin Style: overzichtelijk gokken met een leuk thema

Penguin styleBij Penguin Style verwacht je voornamelijk pinguïns. Die zijn er dan ook in overvloed. Geen afleidend achtergrondverhaal, uitgebreid universum of moeilijk te volgen verwijzingen dus. De gokkast is zeer overzichtelijk, en het ijskoude thema wordt simpel en stijlvol uitgevoerd.

Achter de rollen zie je een grote muur van ijs, en de muziek doet nog het meest denken aan een soort circusdeuntje. Dat past eigenlijk heel goed bij de vele pinguïns, die het spel rijk is. De simpele, efficiënte indeling van het scherm betekent dat je je compleet kunt concentreren op het spel. Tegelijkertijd is het thema op een subtiele manier uitgewerkt, zodat je je eigenlijk nooit hoeft te vervelen als je de Penguin Style slotmachine speelt.

Vijf rollen om je geluk te beproeven

Penguin Style moet het, dankzij de simpele maar effectieve opzet, voornamelijk hebben van het spelelement, en niet zozeer van verhaal. Dat is dan ook waar deze gokmachine excelleert. Er zijn vijf rollen, en twintig vooraf vastgestelde winlijnen. Je selecteert dus niet waar je voor speelt, maar iedere inzet wordt automatisch over 20 winlijnen verdeeld. Die inzet kan je wel zelf kiezen: 20, 40, 100, 200 of zelfs 400 munten kun je inzetten. De vijf knoppen onderaan het scherm maken het kiezen van je inzet zeer gemakkelijk.

Een extra optie, de ‘Gamble’-functie, geeft je bovendien de kans om je winst (op zijn minst) te verdubbelen. Kies je de juiste kleur van een verborgen kaart, dan kun je veel extra winst pakken – maar een enkele fout, en al je nieuw gewonnen munten zijn weer verloren.

penguin style gokkast

Extra spelopties maken de Penguin Style spannend

De Penguin Style heeft naast het spel dat je winst kan verdubbelen, ook nog een progressieve jackpot. De waarde van de jackpot wordt weergegeven bovenin het scherm, en wordt dus steeds hoger gaandeweg het spel. Met de leuke Jackpot Cards Bonus Game, die na elke winnende rol beginnen, kan je op een apart scherm zoveel kaarten omdraaien als je wil. Vind je drie kaarten van dezelfde kleur (harten, ruiten, klaver of schoppen) dan win je de jackpot. Simpel dus, maar wel uitdagend en zeer spannend.

Een vrolijke dierenboel op de poolcirkel

In Penguin Style zijn alle symbolen helemaal in de stijl van het thema. Dat betekent dat het hele spel is uitgevoerd in de vrieskou: ijzige symbolen en besneeuwde iconen zorgen dat het spel de rillingen over je lijf doen lopen. Zelfs de klassieke kaarten – de boer, vrouw, koning en aas – zijn onder nul geraakt, en zijn in Penguin Style versierd met ijs. Speciale symbolen zijn bijvoorbeeld de garnaal, die in een snorkelpak op een bubbel rijdt, en de octopus die met een duikmasker op de boden van de oceaan verkent. Twee verschillende types pinguïns maken het spel helemaal compleet: de ene staat op ski’s, de andere is vergezeld van een goudvis. Het meest waardevolle symbool is een vriendelijke orka, die je helpt om een grote winst te pakken.

Nog vele extra’s

Het spel heeft nog veel meer in petto. De gemakkelijke autoplay (oranje knop) zorgt dat je altijd verder kunt spelen. Er zijn wilds, in de vorm van een pinguïn met een hoed, die over de hele rol kan verschijnen en je andere symbolen laat vervangen.

Daarmee kan je extra veel combinaties in één keer halen. Tot slot heb je ook nog een Iglo-icoon: de scatter van het spel. Die kan alleen op de derde rol verschijnen, en je meteen drie gratis spins geven – zelfs met een Iglo erin. Je krijgt bij deze rondes extra wilds, zodat het spel meteen extra spannend wordt. Met Penguin Style kun je dus een hele tijd door blijven spelen, en op een leuke manier ijskoude pegels verdienen met de vele extra spellen.