Plenty o Fortune playtech slotPlenty O’ Fortune is een spel dat heel erg lijkt op de klassieke Rainbow Riches spellen. Het gaat om een Ierse kabouter die probeert zo veel mogelijk geld voor je te verdienen en dat kan op allerlei verschillende manieren.

Je kunt je eigen inzet kiezen en die kan variëren van 20 eurocent tot 100 euro per draai. Het is het verstandigst om in ieder geval met de maximaal aantal winlijnen te spelen en dat zijn er bij dit spel twintig. Er zijn vijf rollen en er is een autoplay en een Bet Max knop zodat je meteen de hoogste inzet kunt inzetten. Het basisspel is vrij overzichtelijk met een vrolijk liedje en een hoop symbolen die je doen denken aan de kabouter.

Veel variatie in features bij Plenty O’ Fortune

Er zijn een aantal manieren om veel geld te verdienen. Naast gewoon zoveel mogelijk dezelfde symbolen combineren is er bijvoorbeeld een wild. De wild is niet sticky maar is wel een vervanger voor alle symbolen op de bonussymbolen na. En die bonussymbolen zijn er een hoop. Zo is er het hoofd van de kabouter, een pot met goud én nog een wensput. De wensput bonus is de meest voorkomende. Wanneer je drie of meer wensputten weet te combineren ga je namelijk een mini game in. De kabouter zal gaan ronddansen en verzamelt goud voor je.

Omdat deze bonus vaak voorkomt zal het niet heel veel geld opleveren maar wanneer je de feature met 4 of 5 wensputten triggert, verdien je al een stuk meer. Dan heb je daarnaast dus ook nog de pot met goud. Je komt dan wederom in een minigame terecht waarbij je telkens moet kiezen welke pot met goud je wil. Je kunt door het maken van de juiste keuzes (vooraf bepaald dus niet beïnvloedbaar) steeds verder komen en de geldprijzen zullen dan ook steeds hoger worden. Wanneer je bij de verkeerd pot met goud aankomt verzamel je het geld dat je hebt verdient en ben je af voor deze mini game.

De derde bonusgame bij Plenty O’ Fortune

Maar er is dus nog een bonusgame. Wanneer je namelijk drie keer de kabouter verzamelt op rol 2, 3 en 5, krijg je 12 gratis spins. Er worden dan drie symbolen toegevoegd aan het spel. Een bronzen, een zilveren en een gouden symbool. Deze staan allemaal voor vermenigvuldigers met de gouden als hoogste, 5x namelijk.

Telkens wordt je inzet dus vermenigvuldigd met een aantal wanneer een van deze opties er bij komt kijken en dan kan het bij een redelijk hoge inzet echt ineens heel snel gaan. Denk bijvoorbeeld aan een inzet van 4 euro en dat je dan een mooi prijsje wint van 20 euro. Wanneer je er dan een gouden symbool bij hebt wordt dit vermenigvuldigd tot 100 euro. En dat is dan nog maar een van je 12 free spins.

plenty o fortune playtech

Klassieker in nieuw jasje

Plenty O’ Fortune is een klassieker die in een nieuw jasje gestoken is. Als je op zoek bent naar een spel met de mooiste graphics, kun je dit spel overslaan maar als je op zoek bent naar veel verschillende bonusgames is dit toch echt een van de leukste spellen die Playtech bedacht heeft.

Drie verschillende bonusspellen binnen een basisspel is namelijk echt heel veel en dan hebben we het nog niet eens over het geld dat je al kunt verdienen met een gewone wild op de juiste plek. Dit spel doet haar naam dus echt eer aan door te zeggen dat er genoeg geld is, want dat is er in dit spel zeker. Met name de bonusgame met de kabouter (free spins) is echt heel aantrekkelijk en kan je veel geld opleveren.