Ierse folkore in nieuwe behendigheidsgame

In dit spel kruip je in de huid van een leprechaun, een energieke, in het groen geklede kabouter met een roodkleurige baard uit de Ierse mythologie. De kabouter staat op een klif en kijkt uit over de groene velden van een smaragdgroen eiland, met zwevende platforms voor zich. Het is een behendigheidsgame, volledig in het leprechauns-thema, waarbij het de bedoeling is dat de kabouter steeds omhoog weet te springen over de platforms om zo geld te kunnen winnen. De online game Rainbow Riches Leapin’ Leprechauns is ontwikkeld door de Barcrest Group.

Obstakels en power-ups op weg naar boven

Ieder level in het spel bestaat uit vijf zwevende platforms waar de kabouter op moet springen. Wanneer je de kabouter vijf keer succesvol op deze platforms laat springen en het level dus uit weet te spelen, win je cash. Elke vijf succesvolle sprongen worden namelijk beloond met een vermenigvuldiger van 0,5. Hierna krijg je steeds de keuze of je je gewonnen geld wilt laten uitbetalen of dat je verder wilt spelen om je winst te vergroten. Daarvoor moet je wederom vijf succesvolle sprongen weten te maken.

Maar het is natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt. Onderweg kan de kabouter vijf verschillende obstakels tegenkomen, die het spel kunnen beëindigen: een zwarte kat, het getal 13, een gebarsten spiegel, een slang en een gebarsten platform. Om deze hindernissen te kunnen verwijderen en de weg te kunnen vervolgen, heeft de kabouter zogenoemde power-ups nodig: een hoefijzer, een ballon, een hart en een magische hoed. Deze vier objecten verzamel je ook tijdens je weg omhoog en zijn essentieel om het level uit te kunnen spelen. Zo bezorgt een hart je twee sprongen en vernietigt het obstakels tijdens die volgende twee sprongen. Het hoefijzer heeft dezelfde functie, maar dan gaat het om drie sprongen.

De magische hoed, die alleen wordt gebruikt als alle andere power-ups al gebruikt zijn, vernietigt één obstakel. Als laatste is er nog de ballon, die zijn weg door de lucht omhoog vindt langs alle platforms en zal landen op een prijs.
rainbow riches

Gelukssymbolen helpen je extra cash te winnen

Voor de echte gelukszoeker is er nóg een mogelijkheid om geldprijzen in de wacht te spelen. Het enige wat je hiervoor moet doen is goed opletten terwijl je de kabouter over de platforms omhoog laat springen. Tijdens het spel kom je op de verschillende platforms ook objecten als regenbogen, potten goud en klavertjes vier tegen. Om deze te kunnen verzamelen is wel enige behendigheid vereist. Wanneer je deze gelukssymbolen te pakken weet te krijgen, kunnen deze je helpen om ook midden in het spel leuke geldprijzen te winnen. Hoeveel je wint hangt af van het symbool, maar het varieert van 0,5 tot 100 keer de totale inleg.

Vermakelijke online game

Rainbow Riches Leapin’ Leprechauns is de opvolger van de populaire online slots Rainbow Riches Pots of Gold en Rainbow Riches Pick N Mix. Maar de traditionele slot stijl die we gewend zijn, is in dit spel vervangen door een interactieve online game waarbij je op ieder moment kan winnen. Door de actie in deze online game is het een erg vermakelijk spel. Zeker door het feit dat je steeds in spanning zit over welk obstakel of object de kabouter op het volgende platform tegen zal komen. Met wat behendigheid en een flinke dosis geluk kun je tijdens het spelen van Rainbow Riches ’’ Leprecauns lekker verdienen. Dus speel het spel, waag de sprongen en zie of het geluk vandaag aan jouw zijde is.