Riches of Ra videoslotRa was de zonnegod in de tijd dat Egypte nog door de farao’s geregeerd werd. Hij was de belangrijkste god in de Egyptische mythologie en kwam veelal voor in religieuze teksten en scheppingsverhalen. De god had verschillende verschijningsvormen, maar in Riches of Ra staat hij afgebeeld als een van de meest voorkomende vormen, namelijk met een mensenlichaam en als hoofd de kop van een valk. Deze videoslot ziet er mooi uit met bovenaan een woestijnlandschap met piramides en een sfinx bij een ondergaande zon.

Op de vijf rollen zijn afbeeldingen te zien, passend bij het Egyptische thema. Natuurlijk is Ra hier ook van de partij, maar daarnaast ook scarabeeën, sarcofagen, de ankh (Egyptisch kruis), sfinxkoppen en een feniks. De rest van de tekens zijn zijn in de stijl van de hiërogliefen vormgegeven. Qua geluiden en muziek is deze videoslot behoorlijk rustig. Als de rollen draaien hoor je enkel het zoevende geluid wat deze maken. Zodra je winst hebt krijg je een aantal vrolijke geluidjes te horen, geheel in de stijl van het oude Egypte.

Een wild en het bonussymbool op de Riches of Ra gokkat

Riches of Ra is een videoslot, geproduceerd door Play’nGo. Dit spel heeft 5 rollen waarbij je tot maximaal 15 winlijnen kunt spelen. Per winlijn kun je 1 tot 5 munten inzetten, waarbij de waarde variabel is van 1 cent tot 25 cent. Dat betekent dat je minimale inzet sowieso 1 cent moet bedragen.

Je kunt maximaal €18,75 inzetten per spin. Het spel heeft een opgestapeld wild symbool en een bonussymbool. De wild bestaat uit drie maal Ra boven elkaar en deze komt enkel voor op de eerste en de vijfde rol. Als deze opgestapelde wildsymbolen op beide rollen te zien zijn, krijg je een aantal gratis spins. Bij deze gratis spinserie staan spoel 1 en 5 de hele tijd stil en deze worden geheel bedenkt door Ra, die als wild fungeert. Hierdoor maak je dus extra snel kans op winst.

Je kunt nog meer extra winst maken door in het bonusspel terecht te komen. De bonussymbolen staan op spoel 1, 3 en 5 en hebben de vorm van sarcofagen. De een met het hoofd van een havik (Ra), de ander met het hoofd van een aap en de derde met het hoofd van een jakhals (Anubis). Zodra alle drie de bonussymbolen zichtbaar zijn, mag je een van deze drie uitkiezen om een beloning te ontvangen. Deze beloning kan behoorlijk hoog zijn, maar je kunt ook pech hebben en slechts een kleine beloning kiezen. Riches of Ra heeft geen scatter symbolen. Riches of Ra gokkast

Verdubbel je winst op de Riches of Ra

Riches of Ra kun je gratis spelen, net als andere Play ’n Go online gokkasten. Helaas zie je niet hoeveel winst je in totaal gemaakt zou hebben, maar om de videoslot even uit te proberen is het zeker het proberen waard. Als je wel voor geld speelt en je winst hebt gemaakt, is het per keer dat je munten wint mogelijk deze te verdubbelen of te verviervoudigen. Dit doe je door na de winnende ronde op spelen te klikken. Je moet vervolgend de kleur of de soort kaart goed raden. Heb je de kleur goed, dan wordt je winst verdubbeld. Heb je het soort en de kleur goed, dan wordt je winst zelfs vier keer zoveel waard. Dit kun je 5 keer achter elkaar proberen, maar let op, als je fout gokt, is je winst weg. Het uitkeringspercentage van Riches of Ra bedraagt 94%. Er zit helaas geen jackpot in.

Mooie vormgeving en goede kansen

Riches of Ra is een leuk vormgegeven videoslot, waarbij het uiterlijk en de geluiden erg goed passen bij het thema. De balans tussen rust en vrolijke deuntjes is perfect waardoor je minder snel de neiging krijgt de geluiden uit te zetten. Er zit weinig extra poespas aan wat deze videoslot juist dat beetje extra geeft. Het bonusspel is eenvoudig, maar de winst die je eruit kunt halen maakt het spel leuk. In Riches of Ra is er geen scatter symbool, maar de gestapelde wild maakt dit weer ruimschoots goed.

Doordat het mogelijk is dat er 3 wilds boven elkaar verschijnen, is de kans op winstgevende winlijnen groter. Het kan zelfs oplopen tot 6 wilds in op de rollen. Dat de wilds in de gratis spinsessie vast staan, geeft ook een grotere kans op mooie winreeksen. Lukt het dus niet om in het gewone spel veel winst te krijgen, dan kun je altijd nog je geluk beproeven in het bonusspel en de gratis spinsessie. Kortom, wij vinden Riches of Ra er leuk uitzien en je kansen om winst te maken zien er ook goed uit. Deze videoslot kun je zeker wel eens proberen.