Roman Chariots, ga de strijd aan in het Romeinse Keizerrijk

Als je naar de titel van dit spel kijkt zou je misschien snel de nijging hebben om te denken dat dit het zoveelste gokkasten spel is dat zich afspeelt tegen een Romeinse achtergrond. Niets is echter minder waar en het spel verschilt wel degelijk van andere spelen. Dit bijvoorbeeld door het feit dat er 4 sets of reels zijn – een hoofd set met een toegevoegd aantal van drie kleinere sets met reels daarboven.

roman chariots
De symbolen in dit spel omvatten veel elementen van het Oude Rome, inclusief een Keizer, een gladiatoren helm, een gouden lichaamsschild en een paard. De symbolen zijn bijzonder smaakvol gekozen en zien er aantrekkelijk uit op de zalmkleurige rollen. De achtergrond van Roman Chariots is een donker tapijt dat de gokkast een bijzonder professioneel en autentiek gevoel geeft. Dit gevoel wordt bovendien extra versterkt door de muziek die je als het ware meeneemt naar een machtig strijdtoneel waar mensen schreeuwen en paarden galoperen.

Hoe ziet het spel er qua opzet uit?

Roman Chariots is een 5 rollen gokautomaat met 20 winlijnen, de winlijnen worden in steen weergegeven. Net zoals de 20 winlijnen kun je 20 extra credits inzetten waardoor je speeltotaal op 40 credits komt te liggen. Je kunt zelf de inzet vermenigvuldigen en apart voor iedere spin bepalen. Om te winnen heb je minimaal drie stuks van ieder symbool nodig, dit apart van het paard, van links naar rechts op een lijn. Het paard is het meest betalende symbool dat 400 munten betaald als je er 5 op een rij hebt. Hiermee win je meer dan het dubbele van ieder ander symbool dat in het spel aanwezig is. Na het paard is het de Keizer die je de meeste winst oplevert.

Het absolute bonus symbool van Roman Chariots is de strijdwagen die alleen verschijnt op de rollen 1 en 5. Verschijnt de strijdwagen op beide rollen dan ga je naar de free spins ronde. Deze ronde geeft je acht spins evenals een winst van tweemaal je totale inzet.

Roman Chariots kenmerken en hoogtepunten tijdens het spel

Het ‘wild’ symbool in deze gokkast zijn het paard en de strijdwagen die gestapeld zijn. Deze combinatie vervangt elk ander symbool aanwezig in het spel behalve het bonus symbool, deze speelt een belangrijke rol in de functie van het spel.

roman chariots gokkastZoals eerder genoemd zijn er nog drie kleinere rollen boven het hoofdslot in het spel actief. Ieder van deze mini-reels begint interactief, maar wordt automatisch geactiveerd als je gestapelde wilds de rollen 2, 3 of 4 laat vullen. Iedere extra gestapelde wild voegt een vermenigvuldiger toe aan de actieve mini-reel. Deze vermenigvuldigers blijven in waarde stijgen als de gestapelde wilds blijven verschijnen. Op een bepaald moment verschijnt er een ‘bugel’ op de vijfde reel. Als deze ‘bugel’ wordt ondersteund door groen en naar rechts wijst gaan de actieve mini-reels draaien en kun je winnen op basis van de standaard uitbetalingsstaffel, eventueel vermeerderd met de actieve vermenigvuldigers.

Het spelen van deze mini-reels hebben nog een ander voordeel. Iedere spin omvat een reel die volledig ‘wild’ wordt. Het is wel zo dat op het moment dat je een ‘bugel’ treft die door rood wordt ondersteund en naar links wijst, de mini reels gereset worden en je opnieuw met opbouwen moet beginnen. Deze functie is bijzonder origineel en je zult de reeds opgebouwde vermenigvuldigers niet kwijt willen raken. Het enige wat daarvoor moet doen is de rode bugel zien te vermijden.

Roman Chariots is een spel dat je als liefhebber van special effects niet mag missen

Waar je in eerste instantie dacht met het zoveelste keizerrijk in aanraking te komen zul je al snel merken dat Roman Chariots een moderne speelomgeving biedt waarbij het gebruikersgemak hoog is. Je wordt als het ware in het spel getrokken en de aanwezigheid van de mini-reels zijn een uitdaging op zich. Laat de Keizer in jezelf ontwaken en doe er alles aan om de rode bugel te vermijden.