Scary Friends, niets is wat het lijkt

Ze zijn zacht, wollig, en zien er aandoenlijk maar niets is wat het lijkt; waar we het hier over hebben zijn namelijk monsters. We hebben het over de monsters van Scary Friends. De Scary Friends zijn ieder voor zich best vriendelijk van aard, maar op het moment dat je ze bij elkaar brengt barst het festijn los. Op een monsterlijke manier gaan de Scary Friends helemaal los, en ze zetten de hele boel op stelten in no time. De Scary Friends komen vanuit de ruimte, wat natuurlijk een aantal speciale effecten toevoegt aan dit monsterlijk en buitenaards leuke spel.

scary friends In Scary Friends wordt de hoofdrol gespeeld door een pluizig en redelijk aaibaar aandoend monster, wat regelrecht lijkt weggelopen uit de film Monsters & Co van Disney Pixar. Hij is de gastheer in het spel, maar op de rollen zie je ook nog andere monster figuren terugkomen. Zo heeft hij een aantal ronde bollige vriendjes en een koddig ogende cycloop bij zich tijdens dit spel. Wanneer ze samen komen om te spelen barst de strijd op het speelveld los.

Scary Friends, het uiterlijk van het spel

Op het speelveld van Scary Friends tref je 5 wielen aan, met ieder 3 rijen. Het spel beschikt in totaal over 25 winrijen. De symbolen zijn redelijk standaard, al is de vormgeving natuurlijk net zo monsterlijk pluizig leuk als de hoofdfiguren van dit spel. Je treft de symbolen 10 tot en met Koning aan op het veld, en daarnaast bevat dit spel een aantal scatter symbolen en één wild symbool. Het Wild symbool komt in de vorm van onze pluizige grote vriend op de rol, terwijl de scatters worden gespeeld door zijn monstervriendjes.

De scatters komen in de vorm van een groot oranje monster, een groen meloenvormig monster, een bruine cycloop en een roze monster. De bedoeling van dit slot spel is natuurlijk dat je zoveel mogelijk winlijnen verzamelt, waarbij je wordt geholpen door het monster van het Wild symbool en zijn bevriende buitenaardse mede monstertjes. Rabcat is er ook dit keer weer in geslaagd om een slots spel te produceren wat een heel nieuwe categorie introduceert; aan de standaard gokkast werd een behoorlijke dosis animatie meegegeven. Al met al is dit een spel waar je naar blijft kijken en wat je dus ook het liefste blijft spelen. Al was het alleen maar vanwege de leuke plaatjes en effecten die steeds voorbij komen.

Jouw winstkansen bij Scary Friends

Het spel Scary Friends speel je natuurlijk niet alleen vanwege de leuke graphics; het gaat er voor de echte gokkers vooral om dat er credits kunnen worden verdiend bij het spelen van dit spel, en ook wat dat betreft zit je bij deze Rabcat uitgave goed. Een uitgever die als motto heeft “We love to see you win” zorgt er automatisch voor dat jouw winstkansen optimaal zijn bij dit spel. Om een bonus ronde te kunnen spelen heb je minimaal 3 scatter symbolen, verspreid over je winrijen, nodig en voor je er erg in hebt begint één van de bonussymbolen naast zijn rij heen en weer te springen. Het aantal keren dat dit bonusmonstertje heen en weer springt bepaalt de bonus die jij hebt behaald bij dit spel. Het aantal sprongetjes zal tussen de 3 en de 14 keer liggen; meer dan genoeg winstkansen voor jou dus wat dit betreft.

scary friends  gokkast

Extra leuk: de mini games

Het spel Scary Friends heeft iets wat je niet bij alle spellen van Rabcat aantreft; twee leuke mini games. Je kan extra inzetten op de volgende kaart die getrokken wordt uit een kaartspel: wordt het een zwarte of een rode kaart ? Jouw kansen op een snelle winst liggen klaar. Daarnaast kan je kiezen voor een carrousel waar de vier monstervrienden op zitten. Aan jou is de taak om in te zetten welk monster het langste zal blijven zitten. Heb jij je keuze gemaakt, dan wordt er een heel harde zwiep aan de carrousel gegeven. Je krijgt punten als jouw monster dit het langste volhoudt, en het aantal rondes dat jouw monster deze draaimolen volhoudt geeft je bonus aan. Al met al is Rabcat er in geslaagd om een spannend en afwisselend spel af te leveren wat garant staat voor veel uren spelplezier.