Super Monopoly Money: goede online winversie van het klassieke bordspel

Het bordspel Monopoly zal niemand onbekend zijn. Hoe leuk is het dan om te melden dat er ook online gokkasten zijn ontwikkeld met het Monopoly-thema. Eén daarvan is Super Monopoly Money, het tweede Monopoly slot van WMS. Net als bij het bordspel is het doel om zo rijk mogelijk te worden.

Veel leuke bonusopties

Super Monopoly Money heeft 5 rollen en maar liefst 25 winlijnen. Je kunt hoog en laag inzetten en deze proberen te verhogen met bonusopties en door Monopoly geld te verzamelen en gebruiken in deze bonusopties.

Vrij Parkeren´-optie

Het spel heeft een ´Vrij Parkeren´-optie, die geactiveerd wordt als één of meer ‘Vrij Parkeren’-symbolen verschijnen op rol 2 tot 5. Je kunt dan een geldprijs winnen, de Free Spins Bonus activeren of winst die je al behaald hebt verhogen. Het is de bedoeling dat je één ‘Vrij Parkeren’-symbool onthult, waardoor alle andere ‘Vrij Parkeren’-symbolen ook worden vervangen door dit symbool. Het leuke hieraan is dat de keuze altijd bestaat uit onder andere een joker en een Monopoly Money Bonus symbool.
super monopoly money

Free Spins Bonus optie

Ook is er in het spel de Free Spins Bonus optie, die gespeeld kan worden als je drie of meer bonussymbolen of ‘Monopoly Money’ bonussymbolen draait van links naar rechts vanaf rol 1. Wanneer je drie symbolen draait krijg je acht gratis draaien, bij vier symbolen ontvang je er tien en bij vijf krijg je er zelf vijftien.

Monopoly Money optie

Een andere optie is de Monopoly Money optie. Als de Monopoly Money joker ergens in rol 5 verschijnt, wordt de hele rol gevuld met deze joker en win je ook een geldprijs in Monopolygeld. Krijg je een Monopoly Money joker op rol vijf zonder winnende combinatie, dan krijg je een geldprijs van tien tot honderd keer je inleg in Monopolygeld.

Wheel Bonus

Een laatste en erg leuke bonusoptie is de Wheel Bonus. Hier kun je door op Mr. Monopoly te klikken het rad laten draaien. Kom je terecht op een vermenigvuldiger? Dan wil je deze hoeveelheid geld en eindigt de bonusoptie. Deze vermenigvuldiger kan éen tot honderd keer je inleg zijn. Kom je terecht op ‘Go! Re-Spin’? Dan win je een extra draai.

De waarde van de vermenigvuldiger is bij dit ‘Go! Re-Spin’-rad tussen de tien en tweehonderd keer je inleg. Stopt het wiel op Kans, dan wordt de kanskaart gespeeld. Hierbij mag je als speler kiezen uit een vermenigvuldiger tussen de vijf en tien of een ‘Go! Re-Spin’. Kom je op Kans tijdens een ‘Go! Re-Spin’, dan wordt je inleg met tien tot tweehonderd keer vermenigvuldigd. Kom je op Algemeen Fonds terecht? Dan wordt de Algemeen Fonds-kaart gespeeld. Hierbij mag je kiezen uit twaalf Algemeen Fonds-kaarten en kun je een vermenigvuldiger van één tot vijfentwintig keer je inleg winnen of een Award All, die je de som van alle Algemeen Fonds-kaarten bezorgt.

In het spel zijn verder nog Monopoly Money House en Hotel Awards actief. Deze kun je bemachtigen na elke draai waarbij geen Monopoly Geld wordt betaald. Hierbij geldt: hoe meer je inzet, hoe groter de kans om een Monopolyhuis of -hotel te winnen. Deze Awards worden wel willekeurig uitgedeeld.

Goede, vermakelijke gokkast

Door alle verschillende bonusopties lijkt het spel misschien lastig te spelen. Maar als je eenmaal bezig bent, zal je zien dat dat reuze meevalt. Dit komt vooral door de vele gelijkenissen met het bordspel en de herkenbare symbolen. Super Monopoly Money is een leuke online versie van het traditionele bordspel en door de vele winmogelijkheden en bonusopties is het ook zeker niet onaantrekkelijk om je aan het spel te wagen. Om maar in Monopolytermen te blijven: ga dus maar meteen naar Start.