Een videoslot vanuit de sterren

SuperNova is een videoslot ontwikkeld door het Zweedse bedrijf QuickSpin en draait op het Leander Games platform, het spel heeft aan de linkerkant een wiel met hier op drie rollen en deze heeft zevenentwintig winlijnen. Anders dan de meeste video slots heeft SuperNova twee wielen die kunnen draaien. Op het tweede wiel aan de rechterkant bevinden zich twee rollen. Hoewel het dus lijkt op een klassieke video slot werkt het net even anders. Het spel heeft geen bonus functie en geeft geen gratis draaien weg. Maar heeft wel een verdubbelaar die tijdens elke winnende combinatie geactiveerd wordt.

supernova

Iets anders dan anders

In tegenstelling dus dan veel andere online video slots die vijf rollen hebben en andere die typisch zijn met een wiel met drie rollen is SuperNova een combinatie van beide. Af en toe komen ontwerpers met een nieuw innovatief design en SuperNova is hier één van. Het is een vrij simpel nieuw spel van Quickspin die erom bekend staan vaker mooi gestylede en hippe spellen te ontwikkelen met mooie graphics.

Galactische symbolen

Zoals je misschien wel weet is de SuperNova een ster die één keer in de zoveel jaar te zien is. Je kunt er dus vanuit gaan dat het spel SuperNova hier op gebaseerd is. Het hele spel wordt gerelateerd aan de ruimte. Het wiel en de knoppen bevinden zich op een achtergrond uit het universum. De achtergrond lijkt nog het meeste op de melkweg en is donker, met blauwe, paarse en groene tinten en heeft veel dwalende sterren. Het thema wordt verder doorgedrongen in het wiel en de symbolen die er op zitten.

De symbolen zijn prachtig weergegeven en hebben iets weg van planeten en sterren en zijn in felle rode, groene en paarse kleuren. De wild (de joker) is de lichte witte exploderende ster. In het tweede wiel waar de verdubbelaars zich bevinden die fel van kleur zijn, bevinden zich ook zwarte gaten en deze wil je niet krijgen. Het sterrenstelsel op de achtergrond verandert in een Star-Trek warp snelheid graphic, die steeds sneller gaat wanneer je een winnende combinatie krijgt.

Extra functies vanuit de sterren

Er zit geen bonus functie in het SuperNova spel, maar alle actie zit in hoe de twee wielen met elkaar verbonden zijn. Op het eerste wiel bevinden zich drie rollen met elk drie symbolen erop. Op het hele wiel kun je dus twaalf symbolen vinden. Om een winnende combinatie te landen moet je op elk wiel hetzelfde symbool hebben. Heb je een symbool wel in de eerste en ook in de derde rol, dan kun je dus niet winnen. Heb je op alle drie de rollen hetzelfde symbool dan heb je altijd gewonnen, ongeacht waar op de rol deze symbolen zich bevinden.

Omdat er maar weinig symbolen zijn op de drie rollen betekent dit dat er veel kleine winsten te krijgen zijn. Wanneer je een winnende combinatie voor krijgt, en dit gebeurt dan wel weer vaak, begint het tweede wiel te draaien. De eerste rol begint te draaien en hopelijk landt deze op een verdubbelaar en niet op een zwart gat, want dan zijn je verdubbel kansen meteen verkeken. Er zijn meerdere soorten verdubbelaar, een die twee keer verdubbelt, een die drie keer verdubbelt, een die vijf keer verdubbelt en een die tien keer verdubbelt.

Als je dus een verdubbelaar krijgt wordt je bedrag van die ene draai verdubbelt met dat getal. Om het nog extra spannend te maken kun je op de tweede rol ook nog een verdubbelaar winnen. Maar mocht je op de eerste rol geen verdubbelaar pakken, dan gaat de tweede rol helaas niet rollen. Het spel heeft op het eerste wiel nog wel een wild die eruit ziet als een schitterende ster. De wild is een joker en kan dus voor elk symbool doorgaan.

supernova gokkast

Wat kun je ervan vinden?

SuperNova is een simpel spel met ontzettend mooie graphics. Het spel is goed vormgegeven en ziet er explosief uit, zeker wanneer de achtergrond verandert in een warp-snelheid graphic wanneer je een winnende combinatie krijgt. Dit geeft het spel zeker wat extra’s. Omdat het spel geen extra functies heeft is het een makkelijk en simpel spel om te spelen, maar kan de spanning ook snel verdwijnen. Ook zijn er weinig hoge prijzen, gelukkig vallen er vaker kleine prijzen en alle goede combinaties activeren ook nog eens de verdubbelaar. Deze heb je zeker nodig voor een leuke uitbetaling op deze video slot.

Nog even een samenvatting

Het spel in SuperNova en is ontwikkeld door Quickspin, het is een videoslot die je op je desktop kunt spelen. Het spel heeft twee wielen, op de eerste zitten drie rollen met symbolen die allemaal een waarde hebben. Op de tweede zitten twee rollen die de waarde van de eerste rol kunnen verdubbelen. Mocht je op de eerste rol van het tweede wiel een zwart gat krijgen, wordt de winnende combinatie op het eerste wiel helaas niet verdubbelt. Je kunt al spelen vanaf vijfentwintig eurocent tot wel vijftig euro. Er zijn zevenentwintig vaste winlijnen en de jackpot vergroot de inzet vijftig keer.