Wellicht als je de naam The Cod Father hoort associeer je dit spel al wel direct met het populaire verhaal van de film The Godfather. Tijdens het spelen van dit spel zal je qua thema direct verrast worden, omdat alles zich hier afspeelt om basis van de onderzeese maffia.

Met de zeebodem en een verlaten schip op de achtergrond en allerlei bijpassende symbolen op de voorgrond is NextGen er voor deze The Cod Father videoslot er in ieder geval in geslaagd om het thema goed over te brengen. Verder zal je naast de grafische elementen bij The Cod Father ook uitstekend verrast worden door de geluiden die te horen zijn, waarmee het spel direct als ware topper gezien kan worden.

Speloverzicht The Cod Father videoslot

The CodFather nextgenVoordat er ingezet wordt op dit spel is het belangrijk te weten wat er allemaal de bedoeling is. De spelregels van deze The Cod Father videoslot worden altijd afgehandeld op 5 rollen. Iedere rol heeft daarbij 3 symbolen, waardoor er per draai van 15 symbolen gebruik gemaakt kan worden om prijzen te winnen.

Om het tot een uitbetaling te kunnen schoppen zal jouw doel zijn om zoveel mogelijk soortgelijke symbolen in een combinatie te draaien. Hiervoor zijn er door NextGen Gaming in totaal 20 winlijnen toegevoegd, die van links naar rechts verdeeld zijn over de rollen van deze gokkast. Om het uitbetaalschema te openen, waarin je alle combinaties die prijs op kunnen leveren zal kunnen zien, moet je klikken op de info button. Deze vind je helemaal links in het rijtje met knoppen onder rol 1.

The Cod Father Wild symbool

De baas der bazen in deze zee is The Cod Father zelf. Met hem als symbool heb je bij dit spel direct een groot voordeel. Dit symbool wordt namelijk niet gebruikt om eigen combinaties te vormen, maar kan op de rollen 2, 3 en 4 gedraaid worden als een Wild symbool.

Op deze manier is het mogelijk om met deze The Cod Father Wild alle andere symbolen te vervangen, met uitzondering van de Scatters die je kunt draaien. Om een prijs te kunnen winnen met de Wild zal je meerdere soortgelijke symbolen moeten zien te draaien met een Wild daartussen of daarachter. Alle combinaties waar een Wild bij betrokken is zullen de gewonnen prijs bovendien ook nog eens verdubbeld aan je tegoed uitbetalen.

Pick en win bonus

Om het Wild symbool van The Cod Father nog een extra functie te geven is er bij dit spel gekozen voor een extra pick me bonus. Op het moment dat je op de rollen 2, 3 en 4 tegelijkertijd een Wild weet te draaien kun je een bonusprijs ontvangen. Tijdens deze Big Boss bonus zullen verschillende ondernemers hun deel afdragen, waardoor er direct een bonuswinst aan je tegoed toe zal kunnen worden gevoegd.

Scatter logo

Het logo dat je bij dit spel als symbool tegen kan komen is beschikbaar als een Scatter. Met dit symbool kun je prijzen winnen zonder daarbij een winlijn te volgen. Als je minimaal 2 Scatters op de rollen weet te draaien op willekeurige posities zal er al een vermenigvuldiging van je inzet plaatsvinden. Verder kun je ook winnen met free games, waar je minimaal 3 Scatters voor nodig zal hebben.

Als er 3 of meer Scatter symbolen op de rollen gedraaid zijn krijg je bij dit spel direct 10 free games. Deze kun je gebruiken om te winnen op basis van je laatste inzet, zonder daarbij geld kwijt te zijn. Prijzen die tijdens deze speelmodus behaald worden zullen bij The Cod Father bovendien ook nog eens altijd verdrievoudigt uit worden betaald aan je tegoed.

The CodFather videoslot

Inzetlimieten The Cod Father slot

Om op deze The Cod Father speelautomaat voor geld in te kunnen gaan zetten zal je eerst moeten bepalen welke muntwaarde er gespeeld wordt. Hierbij kun je kiezen voor minimaal 1 cent en maximaal 2 euro. Verder heb je de mogelijkheid om het aantal winlijnen te kiezen, wat op een maximum van 20 ingesteld zal kunnen worden. Het aantal winlijnen dat je speelt met de gekozen muntwaarde vermenigvuldigt vormt uiteraard direct de inzet die gespeeld zal worden. Met de instellingen zal je bij het gebruik van alle winlijnen minimaal een bedrag van 20 cent moeten spelen en kun je uitkomen op een maximale inzet van maar liefst 40 euro.

Beoordeling

Het thema dat je bij deze The Cod Father videoslot kunt genieten is uiteraard deels ontwikkeld met een knipoog naar de bekende film. Hierdoor is spelen niet alleen leuk, maar ook nog eens interessant door het beetje herkenbaarheid dat door NextGen geschept is. Spelen kan voor zowel hoge als lage prijzen, waarbij inzetten op The Cod Father bovendien al mogelijk zullen zijn vanaf slechts enkele centen.