Speel de nog meer donkere kant van Oz met Wicked Riches

Wicked Riches is de derde release in de serie van de Tovenaar van Oz van WMS. De Wicked Riches gokautomaat is het vervolg op de Wizard van Oz en de Wizard of Oz – Ruby Slippers slots. WMS is er in geslaagd om ook het derde deel van de reeks anders van aanpak te maken. Dat betekent dat de slots ieder hun ervaring hebben maar wél met hetzelfde thema. Wicked Riches valt op door de vier verschillende jackpot niveaus die je in volledig willekeurige volgorde kunt winnen.

The Darker side of Oz ontdek je met Wicked Riches

Zodra je het spel opent, weet je dat jeop stap bent aan de donkere kant van een spookachtig bos met op de achtergrond stemmige paarse en zwarte kleuren. Het enige licht dat er te zien is, is afkomstig van de volle maan die tegelijkertijd angstaanjagende schaduwen over je heen jaagt.

Elk van de symbolen zijn gewijd aan de Wicked Witch. Haar zwarte hoed, een aan flarden gescheurde bezem, een met rood zand gevulde zandloper en een vliegende uil. Ze maken allemaal deel uit van het spel. Zelfs de houten emmer met water die haar ondergang wordt laat je geld verdienen als deze deel uitmaakt van een winnende winlijn.

Het verhaal van Oz is echter niet compleet zonder de schrik van gevangen te worden in een tornado of de golf van angst die bij je opkomt wanneer je jezelf realiseert dat de boze heks haar kwade vliegende apen op je af heeft gestuurd. Maar tijdens het spelen van Wicked Riches kijk je vol verwachting uit naar haar kwade spreuken, want ze geven je immers toegang tot grote bonuswinsten. Terwijl de Witch muziek speelt laat je de rollen draaien en klinkt de deurbel van een oude klok als je bepaalde bonussen hebt behaald.

wicked riches

Free spins bonus

Net als verschillende andere WMS games, heeft Wicked Riches een free spin bonus mogelijkheid. Als je drie of meer Wicked Riches symbolen verspreid over de rollen verzameld dan scoor je automatisch acht free spins. Willekeurig land er op de winnende lijnen een vermenigvuldiger bovenaan het scherm. Dit aantal kan veranderen elke keer als je een van de acht free spins speelt en heeft een waarde van 2x tot 10x. Aan het einde van de free spins noemt de Wicked Witch je ‘my pretty’ en feliciteert je met alles wat je van haar hebt afgenomen. Dit geeft het spel een bijzondere leuke twist.

Apen zijn in dit spel je beste vriend

Hoewel ze in het scherm verschijnen op het moment dat Witch roept “ga de nacht in mijn schatjes” heb je eindelijk een scenario gevonden waarin je blij bent dat de vliegende apen verschijnen. Als hun symbool op de derde rol verschijnt dan vliegen ze voorbij en ‘vegen’ andere symbolen om tot ze een winnende lijn vormen. Deze Vliegende Aap bonus die essentieel is voor het spel kan je inzet behoorlijk doen stijgen. Je kunt de Apen ook activeren door het spelen van het bonusspel.

Net zoals de onvoorspelbaarheid van een echte storm weet je in Wicked Riches niet wanneer de Tornado Bonus je verrast. Deze perfect willekeurige functie kan verschijnen na iedere draai en waait net zo plotseling als een twister over je scherm heen. De tornado kiest vervolgens een van de vier progressieve jackpots die je kunt zien aan de bovenkant van je speelscherm. Na het uitzoeken van de jackpot zie je op een tweede scherm hoe er een schuur wordt gekozen met daarin een prijs. Hoewel de Tornado Bonus willekeurig is wordt de waarde bepaald door je inzet op een bepaalde spin. Een hogere inzet geeft je een grotere kans op het vinden van de winnende schuur.

Wicked Riches biedt je een vrij standaard recht toe recht aan slot spel met mooie video animaties. Je kunt zelf de hoogte van de inzet bepalen en de winsten kunnen hoog oplopen.