Wild Knights, gokken in de tijd van de Middeleeuwen

Als je de Wild Knights gokkast voor de eerste keer ziet dan zou je kunnen denken dat je te maken hebt met een eenvoudige slot. Dat is in het geval Wild Knights erg bedrieglijk. Wild Knights zit echter vol met ongekende functies waarvan een aantal met een groot overwinnings potentieel en anderen iets minder. Terwijl de gewone zwarte achtergrond en het grote aantal speelkaart symbolen je zou doen denken dat dit de zoveelste standaard gokkast is, laat een snelle draai je zien dat het tegendeel waar is.

Wild Knights is alles behalve een standaard gokkast. Het enige wat je nodig hebt om de redenen te vinden die je nodig hebt om het spel te spelen is een snelle draai. Tot de uitgebreide opties van de Wild Knights gokkast behoren onder andere een high-roller spin-knop, een gratis spins spel, ridder bonus wielen, een steekspel reels, gestapelde wilds en zelfs bewegende wilds tijdens de gratis spins zijn onderdeel van Wild Knights.

De opzet van Wild Knights

In eerste instantie zijn de verschillende features van het spel misschien niet direct duidelijk. De opzet van het spel is echter wel duidelijk. Wild Knights heeft gebruik gemaakt van de verschillende gokkast symbolen waaronder de tien tot en met de aas die worden gebruikt om de kast te vullen. Daarnaast zijn er symbolen, animaties en geluiden die betrekking hebben op ridders en de middeleeuwen. Er is een wild symbool dat expandeert op het moment dat het winst oplevert. De animaties in het spel zijn vrij basic en de geluiden zijn een mix van standaard computer tonen die gemixt zijn met een middeleeuws klinkende melodie die bij het ridderthema past.

De kenmerken van Wild Knights

wild knightsOp het moment dat de Wild Knights gokkast gaat spinnen moet je zeker de expanderende wild symbolen in het oog houden, daarnaast zijn ook de zogenaamde corrigerende wielen bijzonder van opzet. Heb je een spin zonder winst dan is het mogelijk dat de verschillende wielen zichzelf aanpassen om alsnog een winst op te strijken. Wild Knights is een gokkast die zichzelf aanpast zodat je de kans hebt om van meer winsten op te strijken. Wild Knights is bovendien een spel met diverse bonus games en gratis spins.

De Hi Roller als optie is zeker net zo interessant. Het is mogelijk om een extra betaling te doen en zo vijf spins achter elkaar te spelen. Het interessante daarvan is dat alle scatter symbolen die vijf spins vasthouden. Daarmee wordt de kans op free spins vergroot. Het is niet noodzakelijk om van de Hi Roller optie gebruik te maken om in aanmerking te komen voor veel extra spins, je kansen erop worden echter wel groter.

Wat doe je met de free spins in Wild Knights

Gedurende het spel verschijnen er drie schilden boven in het beeld. Op het moment dat alle drie de schilden zijn opgelicht dan betekent dat dat je in de free spins terecht bent gekomen. Zijn de schilden blauw van kleur dan krijg je twee levens en bij rode schilden ontvang je drie levens. Het kan ook zijn dat de opgelichte schilden verschillend van kleur zijn en dan heb je recht op een leven. Deze levens heb je nodig en zijn belangrijk als je de free spins gaat spelen. Het aantal spins dat je meekrijgt is feitelijk oneindig.

Echter als de draak die in het spel zit aan het vijfde wiel draait verlies je een van de levens die je door de opgelichte schilden hebt meegekregen. Het spreekt voor zich dat je zonder leven niet langer van de free spins gebruik kunt maken. Als je de free spins speelt blijven de wild symbolen van daarvoor staan en bij een volgende spin zakken ze een rij naar beneden. Dit net zolang tot ze uit beeld zijn verdwenen. Hiermee vergroot je de kans op winst gedurende de free spins aanmerkelijk.

Hoe zit het met de winlijnen in Wild Knights?

Het aantal winlijnen dat Wild Knights heeft is relatief klein. Tijdens het spelen op de gokkast zijn dit er tien en dit aantal kan niet aangepast worden. Je kunt de inzet wel aanpassen zodat je je volledig kunt focussen op de Hi Roller, free spins en andere extra’s die gedurende het spelen van het spel voorbijkomen.