Voel je een Dorothy met de Wizard of Oz

Het is één van de bekendste sprookjes die verfilmd zijn in de hele geschiedenis. Het is het verhaal van Dorothy die opeens in een tornado omhoog werd gezogen naar het magische land van Oz. Om terug naar huis te komen moest ze op reis naar de Tovenaar van Oz die haar terug zou kunnen toveren. Onderweg naar die tovenaar moest ze een gouden straat volgen waarbij ze gezelschap kreeg van een vogelverschrikker, een angstige leeuw die wel wat meer moed zou kunnen gebruiken en de Tin Man, die wel een druppeltje olie kon gebruiken om goed te kunnen functioneren maar die zo graag een echt mens wilde worden.

Met het spel Wizard of Oz word jij ook in een tornado meegenomen naar het Land van Oz, op weg naar de Tovenaar van Oz. Jouw wens waarmee je naar de tovenaar van Oz gaat is natuurlijk grote rijkdom vergaren. Of dit jou gaat lukken zal blijken tijdens het spel Wizard of Oz.

Wizard of Oz, het uiterlijk van het spel

Het spel Wizard of Oz doet duidelijk gelijk denken aan de hoofdrolspelers uit de film Wizard of Oz. Je ziet de klassieke karakters van de film voorbij komen, en daarnaast zie je ook de meest herkenbare decorstukken de revue passeren. Dorothy is na al die jaren nog geen spatje ouder geworden en ook haar hondje Toto is na al die tijd nog springlevend. De straten van gele stenen schijnen nog net zoals voorheen, en de tornado is nog altijd even ontzagwekkend. De rode schoentjes van Dorothy zijn nog altijd even magisch aanwezig. Terwijl je het spel Wizard of Oz speelt ben je dan ook letterlijk in de wolken terwijl je speelt op 5 wielen met ieder 3 rijen symbolen. In totaal heb jij de beschikking over 30 winlijnen waarop jij je winst kan behalen door een rij van gelijke symbolen te verzamelen. Je maakt daarbij gebruik van een aantal symbolen.

Je vindt op de symbolen Dorothy, het spel logo van Wizard of Oz, het hondje Totok, de Stad van smaragden, de rode schoentjes, de vogelverschrikker, de leeuw en de tin man, net zoals de kwade heks van het Westen, een hete lucht ballon, een tornado en het huis wat was weggehaald door de tornado. Het spel logo is het wild symbool en de smaragden stad is het scatter symbool. Daarnaast zie je af en toe de goede heks Glenda voorbij komen op je wielen die jou als speler nogmaals 5 wilde wielen geeft om op te spelen.
the wizard of oz

Spelmogelijkheden

Het spel Wizard of Oz biedt jou een aantal verrassende spelmogelijkheden zoals de uitbreidende wilds die een heel wiel kunnen bezetten, het spelonderdeel waarbij je mag kiezen, de jackpot en uiteraard de free spins modus. Het wild symbool zorgt voor uitbetalingen naast de jackpot, maar deze zijn niet net zo hoog. Het Wild symbool kan andere symbolen op de winrijen vervangen waardoor jij gemakkelijker een winrij vol kan krijgen bij dit spel. Daarnaast is daar natuurlijk de top jackpot combinatie. Wanneer je Glenda de goede heks op je wielen krijgt krijg je uitbreidende wilds op je wielen.

Glenda kan op ieder willekeurig wiel verschijnen en kan ieder wiel veranderen in uitbreidende wielen waardoor ze alle symbolen kan vervangen. Daarnaast is daar het scatter symbool. Het scatter symbool activeert in dit geval de Oz Pick Feature. De Oz Pick Feature is beschikbaar op de wielen 1, 3 en 5 en het stelt jou in staat te kiezen tussen een geldprijs, het aapje met de vleugels of de weg naar de smaragden stad. Win jij de weg naar de smaragden stad dan krijg je toegang tot de bonus ronde. Het aapje met de vleugels geeft je toegang tot de free spins. Een van de hoogst uitbetalende symbolen is natuurlijk het Jackpot symbool. Om de Jackpot te winnen – en wiel wil dat nou niet – moeten 5 symbolen met dit teken op je wielen op een actieve winlijn verschijnen.

Jouw winst bij Wizard of Oz

Bij het spel Wizard of Oz kan je, net als bij alle WMS spellen, een lage inzet doen. Je zal dan echter, wanneer je winst hebt, ook maar een navenant laag bedrag winnen. De hoogste uitbetaling is 50.000 euro. Om deze uitbetaling te krijgen zal je echter hoog moeten durven in te zetten. Je minimum inzet zal 1 cent per wiel zijn waardoor je met minimaal 30 cent per spin kan spelen. Het is dus een spel – net zoals alle slots spellen – voor de waaghalzen. Durf jij de reis aan?