Alle personages bekend van X-Men zijn uiteraard ook op deze videoslot terug te vinden. Dankzij het X-Men thema is het spelen van deze speelautomaat door Playtech spannender gemaakt dan ooit. De hele lay-out is op het thema aangepast en ook de geluiden zijn zeer goed in het spel opgenomen.

X-men videoslot

Als je op deze X-Men videoslot je inzetten wilt gaan plaatsen kun je rekenen op heel wat extra features om winst mee te behalen. Daarnaast is het zeer interessant om te weten dat je op dit spel ook kunt rekenen op progressieve jackpotbedragen. Met maar liefst 4 progressieve jackpots, die random gewonnen kunnen worden, zijn grote bedragen dus ook altijd binnen handbereik.

Wild symbolen feature

Het Wild symbool van X-Men wordt in woord als symbool aangegeven en is dus duidelijk te herkennen. Als je de Wild draait krijg je extra kansen om winnende combinaties te vormen. Dit komt door de vervangende functie die voor de Wild geldig is.

Je kunt met de Wild alle symbolen vervangen met uitzondering van Scatters. Daarnaast is het mogelijk om met dit symbool zelf een winnende combinatie te vormen als je deze op een winlijn weet te draaien. Om te winnen zijn er bij X-Men 5 rollen aanwezig met 3 symbolen per rol. Winsten kunnen gemaakt worden met Wild symbolen, maar ook de reguliere symbolen kunnen in een soortgelijke combinatie prijs geven. Hiervoor zijn er 25 winlijnen aanwezig, die gevuld kunnen worden van links naar rechts op de rollen.

The X-Feature

De zogeheten X-Feature die je bij X-Men treft kan geactiveerd worden als je 5 helden draait in een X. Op de hoeken van de middelste rollen en op de middelste positie van rol 3 zal je in dat geval een held moeten draaien. Als je dit voor elkaar krijgt zal jouw inzet direct vermenigvuldigt met 5x worden uitbetaald. Deze extra bonus is alleen te verkrijgen tijdens het spelen van het basisspel van X-Men.

Free spins met X-Men symbolen

X MenWanneer je bij het spelen van deze slotmachine 3 of meer X-Men symbolen weet te draaien worden er free spins gewonnen. Er zijn 2 free spins features die geactiveerd kunnen worden. Allereerst is er de Villains mode waar je in terecht zal komen. Hierbij ontvang je 8 free spins om je winsten mee te behalen. Tijdens deze mode is er een extra Wild aanwezig, die op rol 3 alsnog de Heroes mode kan activeren. De laatst genoemde spelmode is zeer interessant te noemen en ook zeer zeker uniek.

Je kunt tijdens deze mode namelijk onbeperkt free spins spelen en daarmee prijzen binnen proberen te behalen. Free spins kunnen wel gestopt worden, wat zal gebeuren als de Villains Wild gedraaid wordt op rol 3. Op dat moment ga je terug naar 8 free spins en kan het spel eindigen of kan je opnieuw worden teruggestuurd naar de Heroes mode.

Bepaald je budget voor een inzet

Dankzij de brede inzetlimieten die Playtech aan dit spel toegevoegd heeft kun je bij X-Men met ieder budget een inzet plaatsen. Muntwaardes kunnen bij deze game ingesteld worden van 1 cent tot en met 1 euro. Daarbij kun je een maximum van 10 munten per lijn instellen om je inzet mee te beïnvloeden.

Kies je voor een inzet op alle winlijnen, dan wordt er bij X-Men minimaal met een bedrag van 25 cent gespeeld. De maximale inzet van 250 euro kan tot stand komen als je kiest voor de maximale instellingen die bij het spel aanwezig zijn. Iedere combinatie die je kunt vormen om een prijs mee te winnen kun je bij X-Men terugvinden in de prijzentabel. Hierin zie je het aantal symbolen dat je voor een prijs nodig hebt, de Wild symbolen en free spins uitgelegd.

Beoordeling X-Men

Wij vinden X-Men een mooi uitgevoerde videoslot, waarbij we zelf hebben kunnen ervaren dat er heel wat kansen op winst geboden worden. Met verschillende inzetten is het spel goed bereikbar voor ieder budget en zijn er tal van instellingen die je als speler zelf per draai aan kunt passen. Mocht je met een vaste inzet willen spelen, dan is de auto start functie erg handig te gebruiken. Prijzen met reguliere symbolen en jackpotprijzen maken het spelen van X-Men niet alleen leuk, maar ook nog eens erg winstgevend.