Begeef je onder de goden met Zeus 3

zeus 3Laten we even eerlijk zijn. Vaak zie je bij films waar vervolgdelen op verschijnen dat de vervolgdelen steeds wat minder van kwaliteit worden. Het tweede deel is doorgaans een aftreksel van deel één, en het derde deel heeft doorgaans nauwelijks nog inhoud. Dat het ook anders kan zijn bewijst WMS met het spel Zeus 3. Daar waar Zeus al een ware kaskraker was, wist de opvolger, Zeus 1000 dat succes te overtreffen. Maar nu is daar Zeus 3. Een prachtig vormgegeven spel waarin je speelt tegen de oude Griekse goden. Met een stormachtig geluid op de achtergrond waan jij je op de berg Olympus waar je gevreesde tegenstanders aantreft. Zeus 3 is een compleet andere slots game dan jij tot nu toe was gewend. Je speelt een spel met een soort zijwaartse piramide, waarbij je de beschikking hebt over maar liefst 192 winlijnen

Zeus 3, het uiterlijk van het spel.

Onconventioneel, dat is misschien nog de beste omschrijving voor het spel Zeus 3. Wat we hiermee bedoelen is dat de ontwikkelaars van WMS zichzelf hebben overtroffen. Daar waar we al hielden van de Zeus voorlopers van Zeus 3 weten we bijna zeker dat jij dit spel helemaal geweldig zal gaan vinden. Met dit spel ben jij letterlijk in de wolken, op de top van de berg Olympus.

Je speelt het spel Zeus 3 op een apart vormgegeven speelveld; het spel is vormgegeven met 5 wielen waarvan de vorm ietwat anders is dan je van een slots spel gewend bent. Het zorgt ervoor dat rondom het spel Zeus 3 nogal wat ophef is ontstaan. Er zit een aantal spelonderdelen in die we wel kennen van andere WMS games, zoals expanding wilds, een behoorlijk aantal free spins en enorm hoge vermenigvuldigers. Dit spel is van een kaliber wat nog niet is geëvenaard door andere spel ontwerpers. Er wordt gebruik gemaakt van een zogeheten Reel Boost spel motor; Zeus 3 is het eerste spel wat op die manier functioneert.

Op de wielen zien we de meest bekende symbolen uit de Griekse mythologie voorbij komen, en die zijn uiteraard al wel bekend bij slots spel spelers. Uiteraard is daar de god Zeus persoonlijk, daarnaast is daar de hand van Zeus die een bliksemstraal afvuurt, een Pantheon, een Griekse leger helm, Griekse munten, Griekse potten en Griekse authentieke oorlogsschepen. Ook tref je nog 4 vormen van spelkaarten, gelijk aan de spelkaarten die je vindt bij Aces & Faces poker spellen. Je treft de klaver, harten, schoppen en aas.

Jouw winst bij Zeus 3

zeus 3 gokkastEr zitten 2 wild symbolen in dit spel verwerkt. Zeus is een Wild symbool, en aangezien hij steeds expanderend op de wielen verschijnt wordt het hele wiel waar Zeus op valt onmiddellijk getransformeerd in een wild wiel. Daarnaast is er nog een tweede wild symbool en dat vervangt alle andere symbolen op de wielen behalve Zeus’ hand die een bliksemschicht werpt. Dat is namelijk het Scatter symbool. Wanneer je het Scatter symbool een paar keer in beeld krijgt wordt de bonus free spins modus in werking gezet. Op het moment dat je 2 Wild symbolen in je scherm hebt krijg je de kans om nog meer winnende rijen tegelijk te vormen.

Wanneer je de Scatter symbolen op wiel 2 tot 6 krijgt – ongeacht hoeveel en waar ze staan- activeert het spel Zeus 3 de free spins modus. Het aantal scatters wat je op je scherm krijgt bepaalt het aantal free spins wat je kan activeren. Drie scatters zorgt voor 10 free spins, 4 scatters zullen je 25 free spins bezorgen plus 10 x je totale inzet, terwijl 5 free scatters ervoor zorgen dat je maximaal 50 free spins krijgt plus 50 keer je totale inzet.

Wanneer je tijdens dit bonus spel nogmaals 3 scatters of meer op je scherm krijgt win je nog 5 extra free spins. De scatters tijdens de free spins modus verschijnen op alle wielen behalve het 6de wiel. Daarnaast heeft de free spins modus een extra onderdeel waarbij de wielen van links naar rechts en terug kunnen omslaan waardoor ze jouw kansen om combinaties te winnen aanzienlijk vergroten. Het is dus goddelijk eenvoudig om grote winsten te behalen bij het spel Zeus 3.